Brunello di Montalcino Fattoi (artikelnummer 3097) finns att köpa på systembolaget för 199 kronor. Detta härligt kryddiga rödvin är framställt på druvan sangiovese och har en smak av mörka bär, korinter, kanel, kakao och tobak. I doften kan en ekfatskaraktär anas och vinet känns i övrigt runt och elegant med balanserade tanniner. Lagringen har skett under tre års tid på franska och slovenska ekfat. År 2008 är en mycket lovprisad årgång bland Fattois Brunello di Montalcino. Bland annat har det ansedda vinmagasinet Wine Spectator gett produkten hela 94 poäng.

Anledningen till att vi rekommenderar detta vin till vinterns högtider är att de kryddiga noterna känns ”vintriga” och passar bra ihop med den mat som ofta äts till jul och nyår. Kötträtter av både vilt, nöt och gris går bra ihop med detta vin som har en påfallande elegans vilket gör det till ett bra fest- och högtidsvin. Brunello di Montalcino Fattoi är ett bra val för dig som:

  • Letar efter ett vin som går bra ihop med julmat
  • Vill bjuda på ett elegant vin till högtiderna
  • Tycker om kryddiga och djupa viner

Om producenten

Detta vin är producerat av Fattoi som har flera generationers erfarenhet av vin- och olivodling i Toscana, Italien. Den familjeägda gendomen ligger mycket vackert belägen i södra Montalcino, vilket av många anses vara den vackraste delen av Toscana. Producenten lägger stor vikt vid att bevara naturen och områdets terroir. Den största delen av Fattois produktion utgörs av Brunello di Montalcino, men även Brunello di Montalcino Riserva framställs.

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris269 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2016ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy