Dags för vintermys! Nu när snön lyser vit på fur och gran och bara tomten är vaken… längtar du redan efter sommarvärmen och efter en kall Sangria? Då  har vi bästa tipset! Lite som glögg, fast ändå inte. Vi vänder på steken och kör en varm Sangria istället.

Sangria kommer från spanskans ord för blod – sangre – och syftar till vinets röda färg. I Sverige har Sangria de senaste åren blivit allt mer populärt efter att i årtionden varit en otrendig dryck, förknippad med charterresornas grisfester.  Den traditionella Sangrian är baserad på rödvin och blandas med olika sorters frukter och ibland någon annan sötad dryck som t. ex. fruktsoda eller apelsinjuice.

I Sverige har vi vant oss vid att dricka Sangrian iskall på sommaren.  Men nu kommer ett nytt sätt att dricka Sangria, perfekt anpassat för den kyliga delen av året.

Aussie Kangarouge Shiraz | SB 6451|Australien|69 kr

Den mycket prisvärda australienska AUSSIE Kangarouge Shiraz på druvan med samma namn, är medelfyllig, eldig och generös fruktigt rödvin som är utvecklat för att passa som Sangria. Mycket välbalanserad varm smak av blåbär, vanilj och eucalyptus och en trevlig finish med toner av svartpeppar, mynta och lakrits. Alkoholhalten är lika som för ett flaska rödvin, 13,5 %. Den praktiska förpackningen passar utmärkt till förvaring. 

Här är receptet på en AUSSIE Hot Sangria!

1 liter AUSSIE Kangarouge Shiraz på tetrapack
1 äpple
2 apelsiner
1/2 granatäpple
2 kanelstänger
2 kryddnejlikor
1 dl apelsinjuice
1 dl socker
1 dl vatten

Hacka eller skiva frukterna och kärna ur granatäpplet.  Lägg dem vid sidan.

Värm socker och vatten i en kastrull och rör om tills sockret har löst sig. Tillsätt apelsinjuice, rödvin, kryddnejlikor och kanel och hetta upp tills det nästan kokar. Lägg ned några av frukterna i glas eller allt i en kanna och häll över den varma sangrian.

Här hittar du fler varma juldrycker!

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy