Ingen sommar utan sangria!
Här får du beskrivningar till 3 fruktiga Sangria som kommer att bli succé i sommar! Det blir faktiskt en riktigt god drink om du tillsätter lite sprit i Sangrian förutom vinet. Det ger lite sting! Prova om du vill. Recepten räcker till 6 glada sangriadrickare!
Traditionell jordgubbssangria – enkelt och gott!
- c:a 1 ask skivade jordgubbar
- 1 skivad citron
- 1 flaska vitt vin
- 1 dl rom (valfritt)
- 4 dl jordgubbssaft
- 2 dl mousserande dryck (exvis Pommac, Loka med jordgubbssmak etc. beroende på hur söt du vill ha din Sangria)
Lägg jordgubbar, citron, vin, rom och saft i en stor kanna och rör om tills allt är blandat. Sätt in kannan i kylen i några timmar, den ska vara riktigt kyld! Ta ut och tillsätt den kalla mousserande drycken, garnera glaset med en citronskiva.
Tre Ess – Svenska Superbär Sangria
- 1 dl björnbär
- 1 dl hallon
- 1 dl blåbär
- 1 flaska rött vin
- 1 dl cognac (valfritt)
- 3 dl äppeljuice
- 2 dl sodavatten med citron eller lime smak
Blanda björnbär, hallon, blåbär, rött vin, konjak och äppeljuice i en kanna och rör om ordenligt. Kyl i 4 tim. Tillsätt citron-lime bubbelvatten med citron eller lime. Lägg i isbitar och servera med ett hallon i varje glas.
Sangria á la Hawaii
- 2 dl ananas i tärningar
- 3 dl mango i tärningar
- 1 flaska rött vin
- 1 dl cognac (valfritt)
- 3 dl ananasjuice
- 2 dl Fanta (exempelvis eller annan bubblig apelsindryck)
Blanda ananas, mango, vin, konjak, och ananasjuice i en kanna och rör om ordentligt. Kyl i några timmar. Ta ut och tillsätt Fanta och garnera med en kil ananas på varje glas.