Hem » Vin Tips » Syrah från Rhônedalen – ett exceptionellt vin

Syrah från Rhônedalen – ett exceptionellt vin

Under många år ignorerade vinmakare utanför norra Rhônedalen denna druvsort då den ger mindre druvor än genomsnittet och är särskilt mottaglig för sjukdomar och skadedjur. Med tanke på det höga trycket på de flesta vingårdar kan Syrah från Rhônedalen verka vara ett dåligt val.

Spridningen av Syrah från Rhônedalen genom Frankrike:

  • Provence
  • Languedoc-Roussillon
  • Sydvästra Frankrike
  • Korsika

I appellationer som Cornas är Syrah från Rhônedalen den enda tillåtna druvsorten för att göra röda viner. I andra regioner, som Hermitage, kan den blandas med andra druvor för att framställa några av de främsta vinsorterna i världen.

Under senare år och tack vare den spridda populariteten av Syrah- eller Shirazviner i resten av världen, har Syrah från Rhônedalen återigen blivit mycket populära. Mångfalden av smaker hos vinerna innefattar björnbär, blåbär och peppriga smaker som är örtiga snarare än fruktiga.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.