Många blir nog förvånade av att vingårdarna här inte är fullpackade av italienska druvsorter. De flesta vindruvorna på Sardinien kommer istället från Spanien och Frankrike, vilket naturligtvis har influerat de viner som produceras här.

Populära vindruvsorter som används för att göra viner från Sardinien:

  • Bobal
  • Cabernet Sauvignon
  • Cannou (en kloning av Grenache)
  • Carignan

Till skillnad från grannarna så är inte vinproduktion speciellt stort på Sardinien. Faktum är att, trots bidrag från den italienska regeringen, så odlas det väldigt lite vin på ön. Detta kan till del bero på att vin inte är en del av den sardiniska kulturen.

Sardiniska viner produceras enbart för export, men några av vinmakarna på ön har trots det börjat fokusera på att framställa viner av hög kvalité. Något som har uppmärksammats av resten av vinvärlden. Idag kan Sardinien skryta om flera DOC, en DOCG och över 15 IGT-titlar. Dessa viner är väl värda att tittas närmare på.

Vinjournalen.se rekomenderar

Caveau des Jacobins Chardonnay

Caveau des Jacobins Chardonnay

Artikel:2292Volym:750 ml
Pris125 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJura och SavoieÅrgång2020ProducentCaveau des Jacobins/Chateau BéthanieDruvor100 % ChardonnayAlkohol12 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy