Rött vin får genom sin produktionsmetod en kraftigare och strävare smak än vita viner. Röda viner tips baserar dock på mer detaljerad information än så. Det kan vara lätt att fastna för en specifik druva, men man borde vara öppen för nya smakupplevelser.

  • Merlot är ett mjukare vin med färre tanniner, vilket gör det till ett bra nybörjarvin. Merlot odlas över hela världen, men är en viktig druva i Bordeaux, Frankrike.
  • Cabernet Sauvignon är fylligare och anses av många vara den bästa druvan. Den är ofta ekad och ligger bakom de stora Médoc vinerna i Frankrike.
  • Sangiovese är medelfyllig med fräscha bärinslag. Den är druvan som utgör Chianti vinerna från italienska Toscana.
  • Pinot Noir är den svårodlade druvan som ligger till grund för några av de mest nobla röda vinerna. Druvan är delikat och frisk med mjuka tanniner. The stora röda vinerna från Bourgogne, Frankrike baserar alla på denna druva.

Självklart finns det många andra druvor och områden att upptäcka, men vi föreslår att börja utforska dessa klassiska druvor och områden.

Med tanke på all vinprovning stämmer förhoppningsvis hypotesen att konsumtionen av rött vin höjer ens allmänna välbefinnande och livslängd!

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris269 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2016ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy