Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
four cousins crisp white 2024
Allt om Vin» Vin Tips

»  Gör veckans coola blå sommarcocktail: Blåa lagunen

Gör veckans coola blå sommarcocktail: Blåa lagunen

Gör veckans coola blå sommarcocktail: Blåa lagunen

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 02 augusti 2017

Veckans cocktail ska vi göra med Bols Blue Curacao (612).

Curacao är en likör som kommer från ön Curacao där man använder skalet av frukten Laraha, som är en citrusfrukt som växer på ön. Laraha är alldeles för bitter att äta rakt av som en apelsin fast den är en släkting till valenciaapselsinerna som spanjorerna tog med sig till ön på 1500 talet. När man gör likören torkar man frukten Laraha och då släpper den ut en söt apelsindoft. Efter torkningen lägger man skinnen i alkohol och vatten under några dagar. Den blåa färgen tillsätts för att få dessa fantastiska cocktails eftersom likören egentligen är färglös. Det finns även Curacao med grön färg. Vill du göra egen lemonad som är en av ingredienserna så är det enkelt om du följer receptet nedan.

Blue Lagoon

  • 30 ml Vodka
  • 15 ml Blue Curacao
  • lemonad

Fyll is i en shaker, lägg i vodka och blå curacao.

Skaka.

Häll i martiniglasen.

Fyll p med lemonad.

Garnera med någon frukt, exempelvis physalis och ananasskiva. 

Så här gör du egen lemonad:

  • 2 citroner
  • 1,5 liter vatten
  • 2 dl strösocker

Skölj citronerna och riv skalet.

Skala bort den vita hinnan på citronerna.

Skär citronerna i mindre bitar

Koka upp vatten och socker.

Lägg i fruktkött och skal.

Låt allt dra och kallna.

Sila.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Bols Blue Curacao är en likör som kommer från ön Curacao och görs av skalet från frukten Laraha.

Likören är egentligen färglös, men den blåa färgen tillsätts för att få cocktails att se mer spektakulära ut.

Ingredienserna i Blue Lagoon-cocktailen är vodka, Blue Curacao och lemonad.

För att göra egen lemonad behöver man citroner, vatten och strösocker. Citronerna skalas och skärs i mindre bitar, och kokas sedan tillsammans med socker och vatten. Efter att det har svalnat silas det.

Man kan använda exempelvis physalis och ananasskiva som garnering i Blue Lagoon-cocktailen.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar