Hem » Vin Tips » Fantastiska Zinfandelviner från det stora landet i väst

Fantastiska Zinfandelviner från det stora landet i väst

Ingen tycks egentligen veta var namnet Zinfandel kommer ifrån, men dessa viner har blivit allt populärare, inte bara i USA utan också i resten av världen. Trots att de ursprungligen kommer ifrån Europa och Eurasien har Kalifornien fått rykte om sig att producera de finaste Zinfandel-vinerna i världen.

De bästa årgångarna av Zinfandel från USA:

  • 2007 Valdez Family Vineyards Lancel Vineyard, Russian River Valley, Sonoma
  • 2007 Hartford Highwire Vineyard Zinfandel, Russian River Valley
  • 2009 Bella Wines Maple Vineyard, Dry Creek Valley, Sonoma
  • 2010 Outpost, California Howell Mountain, Napa
  • 2010 Ravenswood Winery Teldeschi Vineyard – Barrel Sample, Dry Creek Valley, Sonoma

Zinfandel-vinerna tros ha anlänt till USA i början av 1800-talet, kanske genom Wien. Under 1970- och 80-talet ansåg många kritiker att Zinfandel-vinerna var tråkiga och smaklösa. Under 90-talet introducerades emellertid en rosévariant som anses ha räddat vinet från utrotning.

Idag har röda Zinfandel-viner bland marknadens mest populära viner. Trots att de kanske inte har samma styrka och karaktär som en stadig Borgogne eller Cabernet, så är en bra Zinfandel från USA ett fantastiskt komplement till många maträtter.

Frågor och svar:

Varifrån kommer namnet Zinfandel och varför har vinerna blivit så populära?

Ingen vet exakt var namnet Zinfandel kommer ifrån, men vinerna har blivit allt populärare på grund av deras smak och karaktär, inte bara i USA utan också i resten av världen.

Vilka är de bästa årgångarna av Zinfandel från USA?

De bästa årgångarna av Zinfandel från USA inkluderar 2007 Valdez Family Vineyards Lancel Vineyard, Russian River Valley, Sonoma, 2007 Hartford Highwire Vineyard Zinfandel, Russian River Valley, 2009 Bella Wines Maple Vineyard, Dry Creek Valley, Sonoma, 2010 Outpost, California Howell Mountain, Napa, och 2010 Ravenswood Winery Teldeschi Vineyard – Barrel Sample, Dry Creek Valley, Sonoma.

När kom Zinfandel-vinerna till USA och hur har de utvecklats över tid?

Zinfandel-vinerna tros ha anlänt till USA i början av 1800-talet, kanske genom Wien. Under 1970och 80-talet ansåg många kritiker att Zinfandel-vinerna var tråkiga och smaklösa. Under 90-talet introducerades emellertid en rosévariant som anses ha räddat vinet från utrotning.

Hur jämförs Zinfandel-viner med andra populära viner som Borgogne och Cabernet?

Trots att Zinfandel-viner kanske inte har samma styrka och karaktär som en stadig Borgogne eller Cabernet, så är en bra Zinfandel från USA ett fantastiskt komplement till många maträtter.

Varför är röda Zinfandel-viner bland marknadens mest populära viner idag?

Röda Zinfandel-viner är bland marknadens mest populära viner idag på grund av deras smak och karaktär, som passar bra till många maträtter.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.