Domaine des Chanssaud 2012 Châteauneuf-du-Pape kammade nyligen hem hela 18,5 poäng av 20 möjliga av välrenommerade vinjournalisten och kritikern Jancis Robinson. Vinmagasinet Decanter har beskrivit henne som ”världens mest respekterade vinkritiker och journalist”, och det är många som är benägna att hålla med. Motiveringen till det höga betyget för Domaine des Chanssauds utsökta rödvin bestod av beröm för bland annat vinets rikedom, fyllighet, komplexitet och intensitet. Karaktären beskrivs även som djärv, blommig och mycket specifikt för just denna producent. Enligt Robinson är den bästa tiden att dricka vinet mellan år 2018 och 2030. Råvarorna består av följande druvtyper:

  • grenache
  • syrah
  • mourvèdre
  • cinsault

Vinifieringsprocessen börjar med att druvorna handplockas och sorteras för att eliminera omogna eller sjukdomsdrabbade druvor och se till att endast de bästa druvorna väljs ut. Alla stjälkar avlägsnas innan druvorna får jäsa i stora betongtankar. Man ser här till att utvinna optimal mängd aromer och tanniner, och efter tre veckors temperaturkontrollerad jäsning går man vidare och filtrerar vinet så att det blir klarare i färgen och fritt från grumligheter. Efter ett och ett halvt år buteljeras vinet på egendomen. Vinet har då en intensivt röd färg och en smak av körsbär, vanilj och tanniner. Rekommenderad mat som passar till är rött kött, fågel och ost, och vinet ska helst vara rumstempererat.

Vinjournalen.se rekomenderar

Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Artikel:2298Volym:750 ml
Pris139 :-

Faktaruta

RegionCôtes du Rhône (CdR)Årgång2020ProducentDomaine des PasquiersDruvor60 % grenache, 30 % syrah , 10 % mourvèdre.Alkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy