Dyra viner smakar oftast väldigt bra…

Det finns egentligen inga regler för hur ett vin hamnar på listan för världens dyraste viner. Det finns dock några riktlinjer som verkar gälla. En av dem är att vinet ska ha tillverkats på en vingård som länge har haft ett exceptionellt bra rykte, exempelvis Chateaux Lafitte Rothschild eller Domaine de la Romanée-Conti.

Fyra viner på toppen av listan på värdens dyraste viner:

  • Henri Jayer Richebourg Grand Cru, Note de Nuits, Frankrike. Genomsnittsflaskan kostar €11 190.
  • Domaine de la Romanée-Conti Grand Cru, Cote de Nuits, Frankrike. Genomsnittsflaskan kostar €9 100.
  • Domaine Leflaive Montrachet Grand Cru, Cote de Beaune, Frankrike. Genomsnittsflaskan kostar €4 118.
  • Egon Muller Riesling Trockenbeerenauslese-Scharzhof Scharzhofberger, Mosel, Tyskland. Genomsnittsflaskan kostar €4 055.

Detta är det genomsnittliga priset för en flaska av vinerna. Det slutgiltiga priset för en flaska kan emellertid vara mycket högre, beroende på var och när de läggs upp till försäljning. Exempelvis är Domaine de la Romanée-Conti känt för att säljas för så mycket som €29 660 per flaska.

Det kanske är härligt att drömma om att köpa en flaska från listan ovan, men såvida man inte gör det som en investering är det bättre att spara sina pengar. Majoriteten av vinerna på listan lagras i vinkällare och växer i värde mycket längre tid än de är goda.

Brunello di Montalcino Fattoi

Italienarnas egna favoritvin. Ett anrikt, lyxigt och framförallt farligt välsmakande vin som är perfekt till fina middagar. Upplev hjärtat av Toscanas traditioner med denna hänförande dryck. Det här är inget "vardagsvin" och vill man greppa smakens alla nyanser så kanske det är bäst att dricka vinet för sig.

Artikelnummer: 3097

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Az. Agr. Fattoi

Land: Montalcino (Toscana)

Alkohol:14,5 % Vol %

Pris:219 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött Nötkött

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna