Som de mousserade vinerna från Champagne, framställs alla Crémant-viner från Alsace med Mèthode Traditionelle. Det innebär att vinerna lagras i minst nio månader. Processen ger dem en nötig, rostad smak. Ibland ger det också vinet en smak av flinta.
Druvor som är tillåtna att användas i Crémant-viner från Alsace:
- Riesling
- Chardonnay
- Pinot Gris, Blanc och Noir
- Auxerrois
Crémant-vinet är det enda vinet i hela Alsaceregionen som får använda Chardonnay i sin blandning. Det enda skälet för detta är den framgång druvorna har haft i Champagne-viner.
Det är istället Pinot Blanc-druvan som används främst i Crémant-viner från Alsace. Utöver de läggs ofta Riesling och Pinot Gris till i blandningen för att ge vinet elegans och fyllighet. Alla druvor måste komma inifrån regionens gränser, enligt en regel från 1945.
Vinjournalen Rekommenderar
Carpi Lambrusco di Modena
Lambrusco är ett mousserande rött vin med unika egenheter och ett av de mest originella och utsökta viner från Emilia Romagna regionen i norra Italien.
Artikelnummer: 2694
Typ: Mousserande Vin
Land: Emilia Romagna, Italien
Alkohol: 9,5 %
Pris: 79 Kr.
HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET