Som de mousserade vinerna från Champagne, framställs alla Crémant-viner från Alsace med Mèthode Traditionelle. Det innebär att vinerna lagras i minst nio månader. Processen ger dem en nötig, rostad smak. Ibland ger det också vinet en smak av flinta.

Druvor som är tillåtna att användas i Crémant-viner från Alsace:

  • Riesling
  • Chardonnay
  • Pinot Gris, Blanc och Noir
  • Auxerrois

Crémant-vinet är det enda vinet i hela Alsaceregionen som får använda Chardonnay i sin blandning. Det enda skälet för detta är den framgång druvorna har haft i Champagne-viner.

Det är istället Pinot Blanc-druvan som används främst i Crémant-viner från Alsace. Utöver de läggs ofta Riesling och Pinot Gris till i blandningen för att ge vinet elegans och fyllighet. Alla druvor måste komma inifrån regionens gränser, enligt en regel från 1945.

Vinjournalen.se rekomenderar

Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Artikel:2298Volym:750 ml
Pris139 :-

Faktaruta

RegionCôtes du Rhône (CdR)Årgång2020ProducentDomaine des PasquiersDruvor60 % grenache, 30 % syrah , 10 % mourvèdre.Alkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy