När du letar efter förslag på Chianti-viner är det viktigt att komma ihåg att alla Chiantis är olika. Det finns många vingårdar som använder andra viner i blandning med de Sangiovese-druvor som vinet traditionellt består av. Konservativa röster menar att dessa viner inte är värdiga att bära namnet Chianti.

Bland de vanligaste vindruvsblandningarna är:

  • Cabernet Sauvignon
  • Merlot
  • Trebbiano

Det faktum att vinerna blandas är inte lika stor sak som att två av dessa druvor är franska. På grund av detta är de egentligen inte tillåtna under Chianti-regelverket, lika lite som 100% Sangiovese-druvor var tillåtna. Idag framställs flera viner på enbart Sangiovese-druvor.

Om du letar efter förslag på viner från Chianti kan du börja med ett av deras nyare viner, som förkroppsligar Chiantivinernas essens. Dessa viner kan serveras med exempelvis pasta, charkuterier, biffar och pizza.

Vinjournalen.se rekomenderar

La Dame de Malescot

La Dame de Malescot

Artikel:5491Volym:750 ml
Pris369 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionUpptäck blommorna i vinÅrgång2017ProducentChateau Malescot Saint-ExuperyDruvor45% Merlot, 55% Cabernet Sauvignon samt liten del Cabernet Franc och Petit Verdot.Alkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy