Röda viner Chianti

En komplett och uppdaterad Chianti vinguide för Röda Chianti viner

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Chianti viner kommer från vinregionen Toscana belägen i Italien. I vår vinguide om Rött vin Chianti hittar du lätt utförligare information om Röda Chianti viner som säljs via Systembolaget. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Röda Chianti viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Röda Chianti viner.

Filter

Filters

 

Alla Röda viner från Chianti

Röda Viner från Chianti

Röda viner från Chianti i Italien är kända för sin höga kvalitet och unika smakprofil. Dessa viner är tillverkade av Sangiovese-druvor, som ger en fruktig och kryddig smak med mjuka tanniner. Chianti-viner är också kända för sin förmåga att åldras väl, vilket ger dem en mer komplex och djup smakprofil med åren. De flesta Chianti-viner är klassificerade som DOCG, vilket är den högsta kvalitetsnivån för italienska viner. Dessa viner är perfekta att njuta av tillsammans med en måltid, särskilt med rätter som innehåller rött kött eller pasta med rika såser. Om du letar efter en högkvalitativ rödvin från Italien, är Chianti ett utmärkt val.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från Chianti

Vanliga frågor om Röda viner från Chianti
 • Vad är Chianti-vin?

  Chianti-vin är ett rött vin som kommer från Toscana i Italien.

 • Vilka druvor används i Chianti-vin?

  Chianti-vin görs traditionellt av Sangiovese-druvor, men kan också innehålla andra druvor som Canaiolo, Colorino och Merlot.

 • Vilken mat passar bra med Chianti-vin?

  Chianti-vin passar bra med mat som pasta, rött kött, vilt och ost.

 • Vilken är den högsta kvalitetsnivån för Chianti-vin?

  Den högsta kvalitetsnivån för Chianti-vin är Chianti Classico Riserva, som har lagrats minst två år på fat och ett år på flaska.

 • Vilken temperatur ska Chianti-vin serveras vid?

  Chianti-vin ska serveras vid rumstemperatur eller något svalare, runt 16-18 grader Celsius.