Som med många franska viner görs Chateau Latour-viner enbart på de druvor som har odlats på egendomens marker. Här växer druvorna i den superba jord och det perfekta klimat som bara finns i Médoc-regionen. Det finns ett särskilt förhållande mellan regionen, klimatet och Cabernet Sauvignon-druvorna som odlas på egendomen. 80% av alla druvor som odlas här är Cabernet Sauvignon.

Det finns fyra olika druvor som odlas här och används för att framställa Chateau Latour-viner:

  • Cabernet Sauvignon 80%
  • Merlot 18%
  • Cabernet Franc 1%
  • Petit Verdot 1%

Chateau Latours Grand Vin framställs av exakt 75% Cabernet Sauvignon-druvor, 20% Merlot-druvor, 4% Cabernet Franc-druvor och slutligen 1% Petit Verdot-druvor. Dessa viner märks som Pauillac Premier Grand Cru, en titel som tilldelats delvis tack vare hundratals år av tillverkning av Frankrikes finaste viner.

Deras andra vin, Les Forts de Latour, är en blandning av 70% Cabernet Sauvignon och 30% Merlot. Deras tredje vin, Pauillac de Latour, är en hemlig blandning av Cabernet Sauvignon och Merlot. Första, andra eller tredje gradens vin spelar ingen roll, du kommer inte att bli besviken på denna världsrenommerade vingård.

Vinjournalen.se rekomenderar

La Dame de Malescot

La Dame de Malescot

Artikel:5491Volym:750 ml
Pris349 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionUpptäck blommorna i vinÅrgång2017ProducentChateau Malescot Saint-ExuperyDruvor45% Merlot, 55% Cabernet Sauvignon samt liten del Cabernet Franc och Petit Verdot.Alkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy