Hem » Vin Tips » Champagnetips – gott och prisvärt bubbel!

Champagnetips – gott och prisvärt bubbel!

530 - Vinjournalen.se

Champagnetips kan ingen vara utan!

Om bara några veckor är det 1:a advent och sedan bär det iväg i rask takt mot jul och alla fester och get-togethers med familj och vänner. November månad är dessutom bubblornas månad på Vinjournalen. I vår stora vinprovning denna månad provar vi bubbel: Prosecco, Champagne, Spumante, Cava, Crémant ….

Vi kommer att skriva väldigt mycket mer om bubbelviner av olika sorter, och vi kommer att lära oss sabrera på riktigt, så vi kör en kort film varje helg för att se hur man gör.  Så följ oss denna månad.

Först ut några tips på goda och prisvärda Champagner.

Baron-Fuenté La Révélation | The Wine Company | 199 kr

531 - Vinjournalen.se

Kritikerrosad Brut Champagne från småskalig topproducent och champagnehuset Baron-Fuenté med vingårdar sedan 1600-talet på sluttningarna i i Charly sur Marne. En fräsch och välbalanserad Champagne producerad på främst Pinot Meunier och Chardonnay. Mycket stilig, torr och fruktig Champagne med den karaktäristiska brödiga brioche-aromen. Toner av citrus och krispiga äpplen. Läckert mineraliskt torrt avslut.

Palmer & Co Vintage Brut 2012 | SB 7867 | 379 kr

Fin klassisk årsgångschampagne som alltid är ett säkert kort från Palmer & Co, ett känt kooperativ med champagneodlare i Reims med fler än 100 odlare. Finstämmig, fruktig och mineralisk Champagne på Pinot Noir och Chardonnay. Friska och fräscha aromer av tropiska frukter och smak av gröna äpplen och en mjuk honungssmak som bottnar i nougat och läcker croissant. Elegant!

Charles Heidsieck |Brut Réserve | SB 77522 | 459 kr

Livlig och trevlig Champagne från kända topproducenten Charles Heidsieck på de tre druvorna Pinot Noir, Chardonnay och Pinot Meunier. Mycket mogen Champagne med smak och doft i syntes med fruktig bouquet av äppelaromer, rostad brioche, honung och nougat. Mysig och krämig mousse i en krispigt sprudlande Champagne med god syra och som ger ett mineraliskt avslut med en släng av söt citrus.

André Clouet Silver Brut Nature | SB 7546 | 329 kr

528 - Vinjournalen.se

Denna torra och ambitiösa Champagne är skapad av vinmakarna på André Clouet i grand cru byn Bouzy som endast använder Pinot Noir druvor. Anses kanske just därför för en lite finare Champagne. Elegant Champagne med krämiga aromer av rostat bröd, grapefrukt, mjuk honung och nötter som är ytterst smakvänlig, välbalanserad och finessrik Champagne har en fin struktur. Trevlig mousse i glaset och mineralisk god finish.

Frågor och svar


Hur smakar fruktig champagne?

Fruktig champagne är en typ av champagne som har en fruktig smak.u003cbr/u003eDenna typ av champagne är gjord på vindruvor som har jäst med frukt och socker. Resultatet är en söt, fruktig smak.

Vilka olika sorters bubbelviner kommer att provas i Vinjournalens stora vinprovning denna månad?

Prosecco, Champagne, Spumante, Cava, Crémant kommer att provas i Vinjournalens stora vinprovning denna månad.

Vilket champagnehus har vingårdar sedan 1600-talet på sluttningarna i Charly sur Marne?

Champagnehuset Baron-Fuenté har vingårdar sedan 1600-talet på sluttningarna i Charly sur Marne.

Vilken champagne från Palmer & Co rekommenderas som ett säkert kort?

Palmer & Co Vintage Brut 2012 rekommenderas som ett säkert kort.

Vilken druva används endast av vinmakarna på André Clouet i grand cru byn Bouzy?

Vinmakarna på André Clouet i grand cru byn Bouzy använder endast Pinot Noir druvor.

Lär dig mer om Champagne:

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.