Smak:Detta torra, fruktiga vin har en något blommig karaktär. Bland smakerna kan ananas, honungsmelon och persika anas tillsammans med mindre traditionella noter som vått ylle.

Framställning:Druvorna som använts vid framställningen är viognier och marsanne. Denna typ av blandning går under benämningen Southern Rhone Blend. Benämningen kan avse viner från hela världen och är alltså ingen geografisk märkning. Det är istället druvsorterna man syftar till.

McLaren Vale:Mc Laren Vale är ett vindistrikt som ligger cirka 35 km söder om Adelaide i Australien. Området är internationellt känt för sina viner och det är framför allt viner av typen shiraz som man utmärkt sig med genom tiderna. Runt 50 % av druvorna som odlas i McLaren Vale är shiraz, vilket gör det till den allra viktigaste. Andra druvtyper som återfinns i området är cabernet sauvignon, grenache, chardonnay, sauvignon blanc, petit verdot, sangiovese, tempranillo, verdelho, viognier och zinfandel. Det varma, torra klimatet och de tunna jordtyperna gör området optimalt för vinodling.

d’Arenberg:d’Arenberg är en internationellt känd vinproducent och en av Mc Laren Vales viktigaste. Företaget är familjeägt och dess historia börjar år 1912 när far och son Joseph och Francis Rowe Osborn köper det första stycket land i McLaren Valley där de odlar och säljer vidare druvråvara. Företagets namn kommer från Francis fru Helena d’Arenberg som han gifte sig med år 1920. Fadern Joseph var redan död och hade lämnat över hela företaget till Francis när Helena också gick bort. Francis blev då uppmuntrad att starta en vinproducering för att komma på fötter igen så han köper den nödvändiga utrustningen och börjar framställa viner från de egna druvorna. Idag säljs viner till hela världen och flaskorna med det egna varumärket känns lätt igen genom det karakteristiska röda strecket som löper diagonalt över etiketten.

Vinjournalen.se rekomenderar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy