Konsumentmagasinet.se som genomför konsumenttester av olika produkter har nyligen gjort en överblick över vinkylar. Här går man igenom och samlar all information om olika kriterier där man bedömer varje vinkyl.

Vad är viktigt att tänka på när man vill köpa en vinkyl?

Det finns förstås lika många olika modeller, stilar och storlekar på vinkylar som olika priser. En vinkyl är som ett kylskåp för dig som vill lagra allt vin till optimal temperatur. Det kan vara allt från ett litet minikylskåp för vin till att vara en så pass stor kyl att den kan ta upp en stor yta i ett rum. Kylen kan förvara ett tjugotal flaskor eller flera hundra. Alla beror förstås på dina egna kriterier och behov.

Det bästa med att äga en vinkyl är att de har en termostat som håller vintemperaturen konstant och till perfekt rätt temperatur – oavsett vitt eller rött – så att du kan lagra vinet över en längre tid och inte behöva oroa dig. Det finns också vinskåp för en längre förvaring och för dig som är en mer ambitiös samlare med seriös vinsamling men ändå inte har en vinkällare. Dessa vinskåp ger dig inte bara fullständig kontroll över temperaturen, utan också luftfuktigheten i skåpet och håller en luftfuktighet på mellan 55 och 75%, vilket är optimalt för att korkarna inte ska torka i flaskorna.

Sedan finns det självklart också särskilda kylar för Champagne.

Pejla dina behov, vad behöver du? 

Det finns några inledande frågor som du kanske behöver svara på:

  • Hur många flaskor vill du lagra?
  • Hur lång tid vill du lagra ditt vin?
  • Hur mycket plats har du till ditt förfogande?

I Konsumentmagasinet.se Vinkyl Test 2017 gör man en ordentlig genomgång av marknadens bästa modeller och hur konsumenter själva bedömer dessa. Du får också en hel del tips och råd om vad du tänka på när du ska köpa en vinkyl.

Här kan du läsa mer om Vinkyl Test 2017 och hitta den bästa vinkylen för dina behov! 

 

Här får du reda på mer om vinkylar och lagring:

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy