Vad är den bästa temperaturen för champagne?

Om man serverar champagnen för varm kommer kolsyran i vinet släppas för snabbt och smakerna påverkas. Det gör att champagnen blir avslagen och smaklös snabbt, vilket kommer att förstöra hela upplevelsen.

Temperaturintervall för champagne:

  • Förvaring: 10 till 12 grader.
  • Övre/undre gräns för förvaring: 7 till 15 grader.
  • Servering: Ung champagne – 8 grader, årgångschampagne mellan 12 och 14 grader.

Man kan alltså förvara champagner vid samma temperatur som sina övriga viner. Vinkällaren eller vinskåpet bör också ha en luftfuktighet på runt 75%, så att korken inte skadas.

Det finns dock en skillnad mellan att servera en ung champagne, som behöver en lägre temperatur för att framhäva smakerna, och en årgångschampagne vars runda smaker märks bättre vid en högre temperatur.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •