Idag lagar Matthew fettuccini! I november presenterade vi vår trevliga och den hållbart engagerade kocken från Monterey, Matthew Beaudin, chefskock på Monterey Bay Aquarium  och en kock som vunnit så många priser för sin mat. Vinjournalen fick också ett recept från Matt som fick tummen upp av många av våra läsare.

Denna gång kör vi ett nytt och läckert recept – Red Wine Fettuccini – som är ganska enkelt på vinkokt pasta. Gissa om detta blir gott! Det röda vinet som vi både dricker och lagar pastan med kommer också från Monterey!

Kocken Matthew Beaudin med mat och vin

Red Wine Fettuccini

  • 1 paket fettuccini
  • 1 flaska District 7 Pinot Noir (SB 6578)                                   
  • 1 msk råsocker
  • 2 msk smör
  • 4 dl rostade portobello svamp
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 stora ugnsrostade bitar kycklingskinn
  • 1 finhackad schalottenlök
  • ½ dl mycket finsmulad fetaost
  • färska basilikablad

Koka fettuccini enligt anvisning och medan den kokar, häll vin och socker i en kastrull och reducera något. När fettuccini har kokat så den nästan är klar och ganska al dente med bara några minuter kvar att koka, så lägger du över den till kastrullen med vinet och låter pastan koka klart i den.

vinkokt fettuccini med svamp och garnerad med lila blommor

Smält smör i en separat sautépanna och stek vitlök och schalottenlök tills löken är genomskinnlig. När fettuccini är helt klar häll av vinet och lägg över pastan i sautépanna. Tillsätt den rostade portobellon. Garnera med smulad feta och färska basilikablad.


Vintips!  District 7 Pinot Noir

District7 Pinot Noir är en prisvärd och snygg Pinot Noir från Scheid Family Wines, en av de ledande vingårdarna i Monterey County i Kalifornien. Vinet vann också våra läsares hjärtan under förra året 2018, och blev det mest kritikerrosade vinet på Vinjournalen. Men det är inte bara på Vinjournalen som vinet slagit läsarrekord. Denna Pinot Noir har vunnit otaliga internationella priser, fått utmärkelser och topprecensioner från kritiker världen över.

District 7 är utan tvekan en av de mest spännande vingårdarna i Kalifornien. När druvorna får hänga kvar och utvecklas lite extra länge på rankan och mogna långsamt och jämt, så blir det väldigt saftigt och gott vin i slutändan. Denna Pinot Noir har 3 fördelar:

en flaska rött in med blå etikett
  • en mycket prisvärd Pinot Noir
  • en elegant, smakfull och lagom mustig profil
  • ett bra matvin som passar både till kött, lax, vego och ost och fettuccini!

Smak:  En Pinot Noir med en härlig rostad fatkaraktär och en lätt örtighet och som har alla de goda fruktaromerna som ska finnas i en fantastisk Pinot Noir: söta jordgubbar och solmogna körsbär med livfulla inslag som sandelträ, kaffe och pomerans.

District 7 Pinot Noir är ett trevligt vin i den elegantare stilen, fylligt och nyanserat, samtidigt stramt och balanserat med en rund, fin eftersmak som varar länge.

District7 Pinot Noir hittar du på Systembolaget (nr 6578) för 125 kr här!


Lite mer om Pinot Noir kan du läsa här:

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris259 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2016ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy