Hur känns det? Är du stressad av allt som behöver planeras och fortfarande kokas, sparas, köpas? Förvisso är det lördag ikväll men vi kommer att ta det lugnt med maten innan dopparedagen, så ikväll vill vi hellre ta en öl och en enkel korv. Så här ser vår meny ut: sötsyrlig balsamicoglaserad korv och en riktig god tysk lager om finns på systemhyllan i 157 butiker runt om i landet. Riktig lyx!

Koblenzer Kellerbier

Alkohol: 4,8 % | Koblenz, Rhendalen | Humle: från Spalt-regionen & Malt: högkvalitativ tvålinjad sommarmalt | art.nr 1436 | 19:90 kr

I Koblenz i Rhenlandet bryggs denna lager, ett Kellerbier och den anrika producenten Koblenzer Brauerei brygger fortfarande sitt Kellerbier enligt tyska renhetslagen som infördes 1516. Detta bryggeri är känt för både traditionella och spännande nya ölsorter och den passar perfekt till vår stekta korv.

Koblenzer Kellerbier är en filtrerad och opastöriserad lager och bryggs precis som man bryggde den på medeltiden enligt gammal tysk ölstil och som får jäsa vid ganska låga temperaturer. Denna något grumliga lager har en maltig och fyllig, lite bitter smak och jäsningen på egna framodlade jäststammar och allt lagras på tankar i 6-8 veckor innan den fylls på flaskor. Detta är en härligt mustig och ljus lager med smaktoner av citrus, sockerkaka med toner av bröd och vört som tränger igenom.

Sötsyrliga balsamicoglaserade korvar

I en liten kastrull blandar du

  • 3 msk råsocker
  • 2 msk mörk balsamvinäger
  • 1 msk agavesirap
  • 2 tsk stark senap
  • 1 kvist rosmarin

Blanda ihop och låt detta koka så att sockret löses upp.

Ta bort från värmen.

4 korvar av typ frukostkorv eller liknande steker du i lite olja c:a 10 minuter tills de är läckert bruna och genomstekta.

Ta ut korvarna ur stekpannan och torka bort fettet ur pannan innan du lägger tillbaka korvarna och steker lugnt på medelhög värme.

Droppa nu balsamicoglaseringen över korvarna. Lägg på några kvistar rosmarin.

Stek någon minut till men se till att det inte steker fast i botten.

Servera som de är med senap och ketchup eller med potatismos och en liten fräsch sallad.

 

Fler smårätter som du kokar snabbt:

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy