Mousserande vin från USA

En komplett och uppdaterad vinguide för Amerikanska Mousserande viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Mousserande vin från USA hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Mousserande Amerikanska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Amerikanska Mousserande viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Amerikanska Mousserande viner.

Filter

Filters

 

Alla Mousserande Viner från USA

Vintips Mousserande Vin från olika regioner i USA

Mousserande viner från USA

USA producerar ett utbud av högkvalitativa mousserande viner, där de mest populära stilarna kommer från Kalifornien och Oregon. Amerikanska mousserande viner är vanligtvis lätta och har smaker av grönt äpple, citrus och en antydan av mineralnoter. Några av de mest populära amerikanska mousserande vinerna inkluderar Domaine Chandon Brut, som har en ljus syra och smaker av grönt äpple och en antydan av blommiga toner, och Argyle Brut, som har en medelstor kropp och smaker av citrus och en antydan av mineralnoter. Amerikanska mousserande viner passar bra till lätta pastarätter, skaldjur och sallader.

Tips – Vår Vinguide för Mousserande viner från USA

Vanliga frågor om Mousserande Viner från USA
 • Vilka regioner i USA producerar mousserande viner?

  Några av de bästa mousserande vinerna i USA produceras i Kalifornien, Oregon och Washington.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för mousserande viner i USA?

  Några av de huvudsakliga druvsorterna för mousserande vin i USA är Kalifornien mousserande viner gjorda med Chardonnay och Pinot Noir.

 • Vilket är det mest populära mousserande vinet i USA?

  Det är svårt att bestämma det mest populära mousserande vinet i USA eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personliga preferenser. Men ett populärt mousserande vin i USA är Kalifornien mousserande viner, inklusive de som görs med traditionell metod och andra som Prosecco-stil viner.

 • Vilken typ av vin är USA känt för?

  USA producerar ett brett utbud av viner, där Kalifornien är den mest kända vinregionen som producerar Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir och Zinfandel, bland andra.