Tareq Taylors Chili con Pollo & Pinot Noir

Chili, kyckling, chorizo och Pinot Noir, fungerar det? Javisst!  Vi återknyter till gårdagens intervju med krögaren och kokboksförfattaren Tareq Taylor och idag pratar vi mat.  Tareqs nya kokbok,  Mat på en plåt – 51 middagar och andra enkla ugnsrätter och boken har redan rönt massor med uppmärksamhet och även fått pris Årets Svenska Måltidslitteratur 2018. Längre ner har du chans att vinna boken!

Tareq säger:

– Alla har ont om tid idag. Det finns ett sug efter tips på matlagning som inte tar så mycket tid och kraft i anspråk men det ska ändå bli gott. Dessa recept är perfekta för att snabbt lägga ihop på en plåt, sätta in i ugnen och du kan lugnt göra något annat under tiden. Dessutom blir det mindre att disk, du har ju endast en plåt.

Få se här nu: man sparar tid, det är enkel mat som sköter sig själv i ugnen medan du gör något annat och det blir nästan ingen disk. Det låter klockrent!

Chili con Pollo

Maträtten till 4 personer är Tareqs kycklingchili, med kyckling, chorizo, en massa grönsaker och kryddor. Och allt görs på en plåt.  Resultatet blev fantastiskt gott! Till detta serverar vi en Pinot Noir från Kalifornien.

  • 1 hel kyckling
  • 1 chorizo
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 gröna chilifrukter (spanskpeppar)
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 förpackning blandade bönor, vita, kidney- och svarta

Tomat- och chilisås

  • 7 dl krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 2 tsk chilipulver
  • ½ tsk chiliflakes
  • 5 dl vatten
  • 3 tsk salt
  • färskpressad saft från ½ citron

Värm ugnen till 180 grader.  Blanda alla ingredienser till såsen i en bunke. Mixa med stavmixer till en slät sås.

Skär kycklingen i 8–10 bitar. Skär chorizon i skivor. Skala morot och lök och skär i bitar. Dela chilifrukterna på längden och skär paprikorna i bitar. Lägg grönsaker, kyckling, chorizo och bönor i en långpanna eller stor ugnsform. Häll över såsen och blanda runt.

Baka i ugnen i cirka 1 timme och 15 minuter. Ta ut och servera direkt, gärna med ett surdegsbröd!

District 7 Pinot Noir District 7 Pinot Noir

Du behöver inte alltid välja ett vitt vin till kyckling och eftersom Tareqs rätt innehåller både chorizo och kyckling fungerar det mycket bra med en medelfyllig, fruktig Pinot Noir.

Att prisvärda och snygga Pinot Noir från District 7 från Monterey i Kalifornen och vinmakarna på Scheid Fmily Wines har fått mängder av internationella priser och topprecensioner världen över blir man inte förvånad över.

Detta är en av de mest prisvärda och saftigaste Pinot Noir vinerna vi har i Sverige idag. Rostad härlig fatkaraktär och en lätt örtighet som sprider sig över de fruktiga friska tonerna av mörka, solmogna bär och frukter, med toner sandelträ, kaffe och pomerans – allt toppas med några stänk av vanilj och nougat. Trevlig och god finish på ett mycket nyanserat vin med mjuka och soliga tanniner. Totalt: bra balanserat vin med en subtil smakpalett, alltså, en mysig och välutvecklad Pinot Noir!

Till Chili con Pollo passar den alldeles utmärkt. Men så är District 7 Pinot noir ett flexibelt matvin. Passar till grillat kött, kyckling, vegetariskt och faktiskt även till en laxbit. Tillsammans med en krämig och lagrad ost är detta vin en fullträff!

District 7 Pint Noir | SB 6578 | Monterey | 125 kr

Passa på!

Vi lottar ut boken

Mat på en plåt – 51 middagar och andra enkla ugnsrätter

till dig som prenumererar på vårt nyhetsbrev.

Gör du ännu inte det, så gå in på vår hemsida och anmäl dig.

 

 

 

Sugen på kyckling? Här hittar du fler recept med kyckling!

 

District 7 Pinot Noir

En läcker kalifornisk pinot noir from Monterey, USA. Vinet produceras av Scheid Family Wines, en av de mest dynamiska producenterna i området.

Artikelnummer: 6578

Typ: Rött Vin

Land: Monterey, USA

Alkohol: 13,5 %

Pris: 129 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött Nötkött Nötkött Nötkött Nötkött Nötkött Nötkött

Vinjournalen Nyhetsbrev

Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy

Att skydda våra kunders personliga integritet är något vi värnar om på Vinjournalen.se. I vår integritetspolicy beskriver vi hur vi använder och sparar din personliga information – och varför vi gör det.
GDPR (General Data Protection) är en ny EU-förordning som ersätter den svenska personuppgiftslagen (PUL) från och med den 25 maj 2018. Förordningen innebär ett förtydligande av hur företag får behandla dina personuppgifter. Med anledning av detta har vi upprättat en integritetspolicy.

Vi behandlar dina personuppgifter för att:

Kunna administrera ditt nyhetsbrev/sms-utskick som du valt att anmäla dig till med din e-postadress/telefonnummer. Exempelvis så att du ska ha möjlighet att få uppdateringar om det senaste inom vin- och dryckesbranschen. Just nu skickar vi endast ut ett nyhetsbrevet skickas ut 1-2 gånger per månad. Det vill säga att det vi skickar i form av e-post, SMS och post ska vara baserat på det som du faktiskt visat intresse för.

Vilka rättigheter har du att påverka hur vi behandlar dina personuppgifter?

Du har flertalet rättigheter enligt GDPR bland annat rätten att alltid invända mot marknadsföring.

Vem är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter?

Wine Media AB, med organisationsnummer 556941-2421 är ansvariga för behandlingen av dina personuppgifter.

Din integritet är viktig för oss. I denna policy vill vi informera dig om hur dina personuppgifter behandlas av oss när du besöker oss online och identifierar dig vi ett e-postformulär för att få vårt nyhetsbrev eller annan marknadsföring från oss.

Om du har några frågor angående behandlingen av dina personuppgifter eller om du vill vända dig till oss för att utöva dina rättigheter är du välkommen att kontakta oss jeanette@vinjournalen.se.

Hur behandlar vi dina uppgifter?

Sammanfattningsvis behandlar vi dina personuppgifter för att:
• administrera utskick av vårt nyhetsbrev
• skicka marknadsföring till dig via e-post och/eller SMS
• följa gällande lagar och regler; och

E-post/telefonnummer behandlas från det att du anmäler intresse för att få våra utskick, tills dess att du själv avregistrerar dig via den automatiska länken nedan i nyhetsbrevet.

Hur skyddar vi dina personuppgifter?

Vi och våra samarbetspartners har vidtagit flertalet organisatoriska såväl som tekniska säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter. Vi arbetar aktivt med att följa EU:s dataskyddsförordning (GDPR). Vårt IT-system hjälper oss att skydda dina personuppgifter från olovlig eller obehörig behandling. Vidare har vi interna rutiner som säkerställer att inte fler personer än nödvändigt har tillgång till dina uppgifter.

Måste du tillhandahålla dina personuppgifter till oss och vad händer om du inte gör det?

Ditt samtycke krävs t.ex. om du vill fortsätta att få vårt nyhetsbrev och /eller SMS-utskick innehållandes information och erbjudanden till dig under en längre tid, annars skickar dig information,

Vilka kan få tillgång till dina personuppgifter?

Dina personuppgifter behandlas som utgångspunkt endast av Vinjournalen.se. Mer i detalj: Vi delar din e-postadress/telefonnummer med vår interna kundtjänst för att kunna upprätthålla utskick av nyhetsbrev. Vi delar inte din e-postadress/telefonnummer med tredje part.

Vilka rättigheter har du att påverka hur vi behandlar dina personuppgifter?

Enligt EU:s dataskyddsförordning (GDPR) har du vissa rättigheter avseende behandlingen av dina personuppgifter. Vi har beskrivit vilka rättigheter du har och vad de innebär nedan. För att utöva dina rättigheter är du välkommen att kontakta oss, se kontaktuppgifter ovan.

Återkalla ditt samtycke till utskick av nyhetsbrev

Om vi behandlar uppgifter om din e-postadress/telefonnummer med stöd av att du har lämnat ditt samtycke har du rätt att när som helst återkalla hela eller del av ett lämnat samtycke om behandling av dina personuppgifter. Återkallandet av samtycket gäller från och med dagen för återkallandet.

Rätt till tillgång

Du har rätt att få en bekräftelse på om uppgifter som rör dig behandlas samt tillgång till information om hur uppgifterna behandlas, t.ex. ändamålen med behandlingen och vilka kategorier av uppgifter som behandlingen gäller.

Rätt till rättelse

Du har även rätt att utan onödigt dröjsmål få felaktige-postadress rättad, samt genom att tillhandahålla information komplettera ofullständiga e-post/telefonnummer. E-post

Rätt till radering (rätten att bli bortglömd)

Du har rätt att begära radering av din e-postadress. Vinjournalen.se raderar dina personuppgifter på din begäran, under förutsättning att vi inte har en skyldighet att spara personuppgifterna i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR) eller annan lagstiftning.

Rätt till begränsning av behandling

Gäller inte hos oss då vi endast har din e-postadress/telefonnummer.

Rätt att invända mot behandling

Du har rätt att invända mot att dina personuppgifter behandlas för marknadsföringsändamål, vilket inkluderar profilering i den utsträckning som denna har ett samband med sådan direkt marknadsföring. Om du invänder mot marknadsföring och/eller profilering kommer din e-postadress/telefonnummer inte längre att behandlas för sådana ändamål.

Rätt att inge klagomål

Du har rätt att lämna klagomål till en behörig tillsynsmyndighet (utan att det påverkar något annat administrativt prövningsförfarande eller rättsmedel). Ett sådant klagomål lämnas med fördel till behörig tillsynsmyndighet som är Datainspektionen som du når via www.datainspektionen.se.

Rätt till dataportabilitet

Du har rätt att få ut de personuppgifter som rör dig som du har lämnat till oss i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och har rätt att överföra dessa till en annan personuppgiftsansvarig (dataportabilitet) när:

• behandlingen grundar sig på ditt samtycke eller på ett avtal; och
• behandlingen sker automatiserat.

Du har rätt till överföring av personuppgifterna direkt från oss till en annan personuppgiftsansvarig när detta är tekniskt möjligt.

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

senaste artiklarna