Fikon, getost och tryffel är en superkombo som är väl värd att provas tillsammans med en riktigt god Sauvignon Blanc. Finns det egentligen något bättre sätt att avsluta en sommarkväll på? Här har vi tagit fram en god tryffelolja och droppat den över getostost crostinin tillsammans med lite valnötter och rucola för att få fram en lit kraftfullare jordig smak.

Crostnin gör vi själva av en baguette. Det blir godare. Skär i diagonala långa skivor och lägg dem på bakplåt, pensla med olivolja, gnid in bröden med en vitlöksklyfta och grilla ca 5-6 minuter.

  • crostini
  • getost
  • valnötter
  • delade fikon
  • tryffelolja
  • tunna skivor prosciutto
  • nymalen svartpeppar

Bred ett tunt lager av getost på den färdiga crostinin.

Överdosera inte tryffeloljan men häll 3 eller 4 droppar på varje brödbit.
Mal över lite svartpeppar.

Lägg på en skiva skinka, en kvarts bit fikon och en halv valnöt.

Garnera med några rucolablad.

Stellar Organics | SB 2042 | Sydafrika, Western Cape | 209 kr

Nästan det godaste som finns till getost är nog druvan Sauvignon Blanc, här i en mix med Chenin Blanc och Chardonnay, Boxen kommer till ett facilt pris med välinvesterade kronor. Denna ekologiska Sauvignon Blanc kommer från Western Cape och Stellar Winery som satsar på ekologiska och rättvisemärkta viner. Stellar Winery samarbetar med att antal ekologiska och oberoende vingårdar där arbetarna till sto del äger sina vingårdar. Detta vin kommer alltså från flera vingårdar i Olifants River Valley som är en del av Namaqualand i Western Cape.  Rostfria ståltankar gäller här och druvsorterna blandades inför tappningen.

Detta unga och fruktiga vin med en suverän druvmix är mycket gott med aromatiska dofter där citrus, gröna äpplen, syrliga krusbär kombineras med sötare tropiska frukter. Ett suveränt fint friskt fiskvin men vi serverar det med fördel även till getosten.

 

Fler rätter till en Sauvignon Blanc:

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy