Som efterrätt räcker det om du beräknar generellt två crostini per person. Vill du servera detta som en entrérätt, så fungerar det utmärkt med en grön och fräsch sallad till. Servera tillsammans med ett gott, torrt Bourgognevin. Förbered allt innan, så kan du njuta med gästerna.

Crostini med Roquefort, hasselnötter och honung

Rosta på hasselnötterna i stekpanna och hacka i bitar. Gör dina egna crostini – så mycket godare! Skär 3 cm tjocka skivor av en baguette och rosta på dessa lite i ugnen på 200°. Låt dem kallna. Lägg en bit Roquefort på varje crostini, strö hasselnötter över och ringla lite honung på toppen. Klart!

Vintips – Pouilly Fuissé (nr 2756) – 179 kr

Till Roquefort – unna dig ett klassiskt, vitt terroirevin från Bourgogne och byn Fuissé i södra Bourgogne och som finns i Systembolagets standardsortiment.

  • Producent: Domaine Georges Burrier med vinegendomar som gått i arv i flera generationer med en måttlig kvalitetsskörd och med långsam, naturlig jäsning. Producentens viner finns idag på 11 trestjärniga Guide Michelin-restauranger i Frankrike och vinet är typiskt för sin terroir.
  • Smak: Torrt, friskt och fruktigt balanserat vin med lång eftersmak. Här känner du smak av fat med inslag av bittermandel, mineral, äpple, citrus och melon.
  • Druva: 100% Chardonnay
  • Alkoholprocent 13%

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy