Hem » Vin & Mat » Smakbalans: Roquefort och Bourgogne
Vin & Mat

Smakbalans: Roquefort och Bourgogne

26_itemthemeimage_5132-jpg - Vinjournalen.se

Som efterrätt räcker det om du beräknar generellt två crostini per person. Vill du servera detta som en entrérätt, så fungerar det utmärkt med en grön och fräsch sallad till. Servera tillsammans med ett gott, torrt Bourgognevin. Förbered allt innan, så kan du njuta med gästerna.

Crostini med Roquefort, hasselnötter och honung

Rosta på hasselnötterna i stekpanna och hacka i bitar. Gör dina egna crostini – så mycket godare! Skär 3 cm tjocka skivor av en baguette och rosta på dessa lite i ugnen på 200°. Låt dem kallna. Lägg en bit Roquefort på varje crostini, strö hasselnötter över och ringla lite honung på toppen. Klart!

Vintips – Pouilly Fuissé (nr 2756) – 179 kr

Till Roquefort – unna dig ett klassiskt, vitt terroirevin från Bourgogne och byn Fuissé i södra Bourgogne och som finns i Systembolagets standardsortiment.

  • Producent: Domaine Georges Burrier med vinegendomar som gått i arv i flera generationer med en måttlig kvalitetsskörd och med långsam, naturlig jäsning. Producentens viner finns idag på 11 trestjärniga Guide Michelin-restauranger i Frankrike och vinet är typiskt för sin terroir.
  • Smak: Torrt, friskt och fruktigt balanserat vin med lång eftersmak. Här känner du smak av fat med inslag av bittermandel, mineral, äpple, citrus och melon.
  • Druva: 100% Chardonnay
  • Alkoholprocent 13%

Frågor och svar:

Vad är Smakbalans: Roquefort och Bourgogne?

Smakbalans: Roquefort och Bourgogne är en maträtt som kan serveras som efterrätt eller entrérätt och består av crostini med Roquefort, hasselnötter och honung, samt en grön sallad. Det rekommenderas att servera detta tillsammans med ett torrt Bourgognevin.

Hur många crostini per person rekommenderas för efterrätt?

Generellt rekommenderas det att beräkna två crostini per person för efterrätt.

Vad kan man servera tillsammans med Smakbalans: Roquefort och Bourgogne om man vill servera det som entrérätt?

Om man vill servera Smakbalans: Roquefort och Bourgogne som entrérätt fungerar det utmärkt att servera det tillsammans med en grön och fräsch sallad.

Hur gör man crostini med Roquefort, hasselnötter och honung?

För att göra crostini med Roquefort, hasselnötter och honung rostar man hasselnötterna i en stekpanna och hackar dem i bitar. Sedan skär man 3 cm tjocka skivor av en baguette och rostar dem lite i ugnen på 200°. När crostinisarna har kallnat lägger man en bit Roquefort på varje crostini, strör hasselnötter över och ringlar lite honung på toppen.

Vilket vintips rekommenderas till Smakbalans: Roquefort och Bourgogne?

Till Smakbalans: Roquefort och Bourgogne rekommenderas det att unna sig ett klassiskt, vitt terroirevin från Bourgogne och byn Fuissé i södra Bourgogne, som exempelvis Pouilly Fuissé (nr 2756) som finns i Systembolagets standardsortiment. Detta vin har en torr, frisk och fruktig smak med inslag av bittermandel, mineral, äpple, citrus och melon.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

[custom-related-posts]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.