Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin & Mat

»  Smakbalans: Roquefort och Bourgogne

Smakbalans: Roquefort och Bourgogne

Smakbalans: Roquefort och Bourgogne

Som efterrätt räcker det om du beräknar generellt två crostini per person. Vill du servera detta som en entrérätt, så fungerar det utmärkt med en grön och fräsch sallad till. Servera tillsammans med ett gott, torrt Bourgognevin. Förbered allt innan, så kan du njuta med gästerna.

Crostini med Roquefort, hasselnötter och honung

Rosta på hasselnötterna i stekpanna och hacka i bitar. Gör dina egna crostini – så mycket godare! Skär 3 cm tjocka skivor av en baguette och rosta på dessa lite i ugnen på 200°. Låt dem kallna. Lägg en bit Roquefort på varje crostini, strö hasselnötter över och ringla lite honung på toppen. Klart!

Vintips – Pouilly Fuissé (nr 2756) – 179 kr

Till Roquefort – unna dig ett klassiskt, vitt terroirevin från Bourgogne och byn Fuissé i södra Bourgogne och som finns i Systembolagets standardsortiment.

  • Producent: Domaine Georges Burrier med vinegendomar som gått i arv i flera generationer med en måttlig kvalitetsskörd och med långsam, naturlig jäsning. Producentens viner finns idag på 11 trestjärniga Guide Michelin-restauranger i Frankrike och vinet är typiskt för sin terroir.
  • Smak: Torrt, friskt och fruktigt balanserat vin med lång eftersmak. Här känner du smak av fat med inslag av bittermandel, mineral, äpple, citrus och melon.
  • Druva: 100% Chardonnay
  • Alkoholprocent 13%

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Smakbalans: Roquefort och Bourgogne är en maträtt som kan serveras som efterrätt eller entrérätt och består av crostini med Roquefort, hasselnötter och honung, samt en grön sallad. Det rekommenderas att servera detta tillsammans med ett torrt Bourgognevin.

Generellt rekommenderas det att beräkna två crostini per person för efterrätt.

Om man vill servera Smakbalans: Roquefort och Bourgogne som entrérätt fungerar det utmärkt att servera det tillsammans med en grön och fräsch sallad.

För att göra crostini med Roquefort, hasselnötter och honung rostar man hasselnötterna i en stekpanna och hackar dem i bitar. Sedan skär man 3 cm tjocka skivor av en baguette och rostar dem lite i ugnen på 200°. När crostinisarna har kallnat lägger man en bit Roquefort på varje crostini, strör hasselnötter över och ringlar lite honung på toppen.

Till Smakbalans: Roquefort och Bourgogne rekommenderas det att unna sig ett klassiskt, vitt terroirevin från Bourgogne och byn Fuissé i södra Bourgogne, som exempelvis Pouilly Fuissé (nr 2756) som finns i Systembolagets standardsortiment. Detta vin har en torr, frisk och fruktig smak med inslag av bittermandel, mineral, äpple, citrus och melon.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar