Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin & Mat

»  Pub-mat! VM, öl och fullproppade pommes

Pub-mat! VM, öl och fullproppade pommes

Pub-mat! VM, öl och fullproppade pommes

Nicki och Simon Nicholas

Fullproppade pommes är så lät att göra och är jättegott! En riktig fullträff som du kan få på puben med utsökt bacon, cheddarost och en krämig, hemlagad dressing. Färdigköpta eller egna pommes? Det gör du som du vill. Den goda ölen kommer hela vägen från Hop Federation Brewery på Nya Zealand.

Hop Federation Pilsner | SB 1219 | Nya Zealand | 21,90 kr

Denna goda fylliga pilsner kommer från Riwaka på Nya Zealand och där kan de verkligen detta med odla och använda humle. Riwaka är området som är känt för sin goda humle och på bryggeriet Hop Federation Brewery använder man till 80% den lokala humlen.

Byggeriet startade 2013 av ett entusiastiskt par, Nicki och Simon Nicholas, med bryggerierfarenhet från Hallertau i Auckland. Båda ville lämna det stressiga storstadslivet, flytta ut på landet och börja  tillverka öl. Och så blev det. De tillverkar öl med besked, hela 32 olika ölsorter: pilsner, lager, stout, ales, IPA, saison … och har på fem år blivit kända för sitt goda öl.

Detta är Hop Federation Pilnser, en pilsner som har en nyanserad smak med tydlig beska och inslag av knäckebröd, läcker aprikos, torkad ananas och apelsinskal. Den är fullmatad med den goda, aromatiska Riwaka-humlen tillsammans med Nelson Sauvin och Motueka. En mycket fyllig och smakrik lager med vörtig maltsmak med karaktärsfull, mysig efterbeska.

Pommes fullproppade med bacon & cheddar

Dressing

Du kan förstås använda dina favoritkryddor. Vitpeppar och paprika är också goda alternativ.

  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • lite salt
  • 3 msk finhackad torkad persilja eller dill
  • 2,5 dl majonnäs
  • 1,5 dl gräddfil
  • vatten för att spä lite med
  • några droppar vitvinsvinäger

Kör allt  en mixer men tillsätt vattnet undan för undan tills du får den konsistens som du vill ha.

Fullproppade pommes

  • pommes frites
  • bacon, stekt i små bitar
  • färsk riven cheddarost
  • små smörfrästa champinjoner

Lägg pommes frites i en ugnsfast form. Tillaga enligt förpackning tills några minuter återstår. Lägg på dressing, ost och bacon och grilla allt i ugnen i några minuter så att allt får färg.

Fler öltips och med god mat:

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Fullproppade pommes är pommes frites med bacon, cheddarost och en hemlagad dressing.

Ölen kommer från Hop Federation Brewery på Nya Zealand och kännetecknas av en nyanserad smak med tydlig beska och inslag av knäckebröd, aprikos, torkad ananas och apelsinskal.

Bryggeriet startades av Nicki och Simon Nicholas och de tillverkar 32 olika ölsorter.

Dressingen innehåller pressade vitlöksklyftor, salt, finhackad torkad persilja eller dill, majonnäs, gräddfil, vatten och vitvinsvinäger. Man mixar allt och tillsätter vattnet undan för undan tills man får önskad konsistens.

Det finns tips på att kombinera öl med krispiga raggmunkar, Tager-vad-man-haver-soppa och Hawaii-spett med kokosris.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar