Rött vin från Nya Zeeland

En komplett och uppdaterad vinguide för Nyzeeländska Röda viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rött vin från Nya Zeeland hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Röda Nyzeeländska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Nyzeeländska Röda viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Nyzeeländska Röda viner.

Filter

Filters

 

Alla Rött Viner från Nya Zeeland

Vintips Rött Vin från olika regioner i Nya Zeeland

Röda viner från Nya Zeeland

Nya Zeeland är känt för sina vita viner, men producerar också några utmärkta röda viner. Pinot Noir är det mest kända röda vinet från Nya Zeeland och är känt för sin lätta till medelstora kropp och smaker av röda frukter, kryddor och en antydan av jordighet. Andra röda viner från Nya Zeeland inkluderar Merlot, Cabernet Sauvignon och Syrah. Nya Zeeländska röda viner lagras ofta i ekfat, vilket kan ge dem ytterligare djup och komplexitet. Dessa viner passar bra till grillat kött, vilt och svamprätter.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från Nya Zeeland

Vanliga frågor om Rött Viner från Nya Zeland
 • Vilka regioner i Nya Zeeland producerar röda viner?

  Några av de bästa röda vinerna i Nya Zeeland produceras i Marlborough, Central Otago, Hawke's Bay, Martinborough och Gisborne.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för röda viner i Nya Zeeland?

  Några av de huvudsakliga röda druvsorterna i Nya Zeeland är Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah (Shiraz) och Malbec.

 • Vilket är det mest populära röda vinet i Nya Zeeland?

  Det är svårt att bestämma det mest populära rödvinet i Nya Zeeland eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men ett av de populära rödvinerna i Nya Zeeland är Pinot Noir.

 • Vilken typ av vin är Nya Zeeland känt för?

  Nya Zeeland är berömt för sin friska och uppfriskande Sauvignon Blanc, samt dess Pinot Noir och Chardonnay.