Tänk på att trots att vit Zinfandel ofta anses vara ett vitt vin är det faktiskt ett rosévin, eftersom det har en ljust rosa nyans snarare än den typiskt gula tonen. Röda Zinfandel-viner kan variera i smaken från lätta till fylliga aromer. Både de vita och röda vinerna passar bra till många olika rätter.

Favoriter till röda Zinfandel-viner:

  • Vilt
  • Rätter med tomatbaserade såser
  • Kryddiga asiatiska rätter

Favoriter till vita Zinfandel-viner:

  • Pastarätter
  • Asiatisk matkultur
  • Fisk och skaldjur

När du letar efter den bästa maten att servera till Zinfandel-viner har du nästan hur många valmöjligheter som helst, eftersom båda varianterna av detta vin passar ihop med många rätter. De röda vinerna passar speciellt bra till kryddiga asiatiska rätter, men är också ett utmärkt val till din favoritpizza.

Om du föredrar vita viner och letar efter den bästa maträtten att servera med Zinfandel-viner kan du försöka med den djärva smaken av en Tandoorirätt, som kryddat lamm. De milda smakerna kommer att förstärka snarare än övermanna dessa rätter. Du kommer inte att bli besviken om du väljer en Zinfandel från Kalifornien eller Australien, som också passar bra att dela med några vänner utan att äta någonting till.

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy