Hem » Vin & Mat » Indiska fiskbollar, fräscht vitt och 20 förkläden lottas ut!
Vin & Mat

Indiska fiskbollar, fräscht vitt och 20 förkläden lottas ut!

639 - Vinjournalen.se

Vad sägs om dessa goda indiska fiskbollar? Kan serveras till currydressing med ris eller grönt ärtmos och sallad.

Här behövs ett vin som trivs med lite kryddad mat och som inte blir för dominant. Vi har valt ett vin från Sydafrika med mindre alkohol! Perfekt till en hälsosam vardagsmiddag.

Först till kvarn…

637 - Vinjournalen.se

Och kolla dessa söta förkläden! Ganska originella och det finns endast 20 st förkläden i Sverige!

Vi lottar ut 20 förkläden med vinets namn på till de som först anmäler i till vårt nyhetsbrev!

Du hittar anmälningsrutan i högra spalten på Vinjournalens hemsida!  Tävlingen pågår en vecka, till torsdag den 7 februari och vinnarna meddelas via Facebook och mejl.

Mindre kalorier – lika smakfullt och fräscht!

Det mycket friska och välbalanserade Four Cousins Crisp White från den kända sydafrikanska topproducenten Van Loverens Vineyards i Robertson. Detta vin har en lägre alkoholhalt på endast 9,5% och är en perfekt matchning till våra indiska fiskbollar.

638 - Vinjournalen.se

Four Cousins Crisp White gör verkligen skäl för namnet, detta är ett krispigt, fräscht och mycket harmoniskt vin med livliga toner av tropiska saftiga frukter och mogna persikor och gröna knastriga äpplen med en släng av syrlig citrus. Färgen är läcker för vinet är blekt, blekt gult, nästan vitt. Bara färgen skvallrar förstås om syrligt, krispigt och med bra balans mellan frukt och syra.

Detta vin är också mycket matkompatibelt och är inte enbart en utmärkt partner till fisk och skaldjur, men även till vegetariska rätter, sallader, frukt och efterrätter – ett läckert vin som passar till det mesta.

Van Loverens Vineyards är berömda för sina karaktärsfulla och livliga viner och grundades redan 1937 av vinfamiljen Retief. Vingården har tagit hem ett stort antal priser på den internationella marknaden, inte minst för att man lyckas så otroligt bra med att framställa låg-alkoholviner som är smakfulla, friska och kvalitativa.

Man plockar druvorna redan innan de är fult mogna, för att då få en lägre sockerhalt. Sedan genomgår vinet en process som kallas för omvänd osmos i en ’av-alkoholiseringsmaskin’ för att minska alkoholnivån samtidigt som metoden påverkar den goda fruktsmaken och vinkaraktären så lite som möjligt. Man mäter alkoholnivån under hela processen för att hitta en exakt balans hela tiden. Prova!

Four Cousins Crisp White | SB 5150 | Sydafrika, Robertson | 69 kr

Indiska fiskbollar

Till dessa fiskbollar bör man helst använda en vit fisksort, exempelvis torsk, sej eller liknande, men vi har även provat dessa bollar med hälften torsk och hälften makrillstomp. Urgott!

640 - Vinjournalen.se
  • 4 små fiskfiléer, kokade 10 min
  • 1 liten schalottenlök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • salt och peppar
  • 1 näve koriander, finhackad
  • 1,5 dl brödsmulor, gärna panko
  • 1 dl mjöl
  • 2 ägg
  • ½ fiskbuljongtärning

Mosa de kokade fiskfiléerna med en gaffel och blanda med vitlök, lök och koriander. Smula den halva buljongtärningen i röran och tillsätt ett ägg och 2 msk mjöl. Bland ihop allt och forma bullar med blöta händer.

Kläck det andra ägget i en skål och lägg resterande mjöl i en annan skål och brödsmulorna i en tredje. Rulla nu varje boll i ägget, mjölet och till sist täck varje boll med brödsmulor. Lägg därefter bollarna på en bit bakplåtspapper. De är nu redo för att friteras lätt.

Häll ungefär 3 cm rapsolja i en panna och värm på oljan ordentligt. Var försiktig så du inte bränner dig! Låt bollarna nu rulla runt i oljan i några minuter tills de är krispigt bruna. Låt bollarna till sist rinna av på hushållspapper.  

Lite mer info om Sydafrika:

Frågor och svar:

Vad är indiska fiskbollar och vad kan de serveras med?

Indiska fiskbollar är en maträtt gjord av mosade fiskfiléer, lök, vitlök, koriander och brödsmulor som formas till bollar och friteras. De kan serveras med currydressing, ris eller grönt ärtmos och sallad.

Vilket vin passar bra till indiska fiskbollar?

Four Cousins Crisp White från Sydafrika är ett vin med lägre alkoholhalt som passar bra till kryddad mat och är en perfekt matchning till indiska fiskbollar.

Vad är Van Loverens Vineyards känt för?

Van Loverens Vineyards är känt för sina karaktärsfulla och livliga viner, och för att de lyckas bra med att framställa låg-alkoholviner som är smakfulla, friska och kvalitativa.

Hur kan man vinna ett förkläde med vinets namn på?

För att vinna ett förkläde med vinets namn på behöver man anmäla sig till Vinjournalens nyhetsbrev. Endast 20 förkläden lottas ut.

Vilka är de viktigaste ingredienserna i indiska fiskbollar?

De viktigaste ingredienserna i indiska fiskbollar är kokade fiskfiléer, schalottenlök, vitlök, koriander, brödsmulor, mjöl, ägg och fiskbuljongtärning.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.