Grillad Entrecôte, Salsa Verde och Rioja

Entrecôte som uttalas /antre’kot/ med hörbart “t” i slutet, kan bli precis lika god hemma som på restaurang – om du vet hur du ska göra. Välj ditt kött noga i köttdisken för en rå, medium eller välstekt Entrecôte, precis som du vill ha den.

Börja med att flingsalta och peppra ena sidan av köttet. Klappa in några droppar olivolja och strö på några blad rosmarin och pressa lite vitlök över. Vänd och gör samma sak på andra sidan. Sen in i pannan.

Kolla här när Jamie Oliver lagar Entrecôte på några minuter och berättar vad man bör tänka på när man handlar och lagar.

En god Salsa Verde

Det behöver inte alltid vara en Bearnaisesås. För att få lite mexikansk sting på det hela så passar en Salsa Verde utmärkt.  Du behöver

  • färsk koriander och mynta
  • 1 vitlök och två röda eller gröna chilipeppar
  • 4 klippta salladslökar
  • 2 tomater
  • limejuice av 1 lime och olivolja

Lägg undan några korianderblad till garnering. Resten finhackar du, gärna stjälkar och allt tillsammans med myntablad, vitlök, chili och tomater. Allt ska finhackas. Salta och peppra och tillsätt limejuicen och några stänk olivolja. Mixa ihop allt för hand, krydda mer om det behövs.

Vintips – Rioja Bodegas Baigorri Reserva 2010

(90005, 199 kronor)

Vilket komplement till din Entrecôte! Stramt, strävt, fylligt och tillverkat till 100% av druvan Tempranillo är denna mörkt blåröda och eleganta Rioja så typisk för det traditionella vinområdet. Här känns en soft av mörka bär, fat och mynta samt en syrlig, kraftfull smak av frukt som mörka bär samt kryddiga örter, choklad  och tobak. Vinet har lagrats ett och ett halvt år på nya franska ekfat och tål mycket väl att även läggas i vinkällaren om du vill lagra.

Bodegas Baigorri grundades 1997 och är en förhållandevis ny producent med en supermodern en vingård i norra Rioja Alavesa. Bodegan har redan nationellt och internationellt uppmärksammats för sina utmärkta kvalitetsviner.

  • Område: Spanien, Rioja
  • Färg: Tät, mörk, blåröd färg
  • Doft: Mycket fruktig, nyanserad doft med tydlig fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, plommon, tobak, kaffe och vanilj.
  • Druva: Tempranillo
  • Producent: Bodegas Baigorri
  • Alkoholhalt: 14,5 %

La Dame de Malescot

Ett magiskt gott vin av högsta kvalitet! Château Malescot-St-Exupéry är ett 3ème Cru Classé slott i Margaux och är idag ett av de bäst bevarade och kvalitetsdrivna Margaux cru. Vinet La Dame de Malescot är slottets andravin.

Artikelnummer: 5491

Typ: Rött Vin

Producent:Chateau Malescot Saint-Exupery

Land: Margaux (Upptäck blommorna i vin)

Alkohol:13,5 % %

Pris:299 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött Nötkött Nötkött

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna