Hem » Vin & Mat » Bästa picknickvinet 2021 – Piconico Chardonnay!

Bästa picknickvinet 2021 – Piconico Chardonnay!

ett par som sitter ute och dricker vin

Fram med picknickvinet och hurra för livet på filten. Picknicksäsongen är äntligen här! 

Plocka ihop allt och alla du gillar och bege dig till parken, skogen eller stranden och förstås också bersån hemma, för där kan man också äta ute. Finns det något godare än att äta sin picknick al fresco och samtidigt unna sig ett glas vin i solen, nu när den till slut tittar fram?

Sugen på praktiska tips och förslag på lite picknickmat samt ett riktigt gott vintips?

picknickvinet en picknickkorg

Det ska du få här, för det gäller att vara förberedd, praktisk, packa rätt, laga enkla rätter och framför allt välja det absolut perfekta picknickvinet.

Att gå ut i skogen med familj och vänner, ta med sig en picknickkorg packad med läckerheter, skapar av någon anledning direkt en hungerkänsla. Förväntningarna är stora. Man laddar upp för detta ute-event, väljer en trevlig plats, får njuta av lite frisk luft – klart man blir hungrig på studs! Men glöm inte vinet och det perfekta picknickvinet i PET-flaska och inte kånka på tunga glasflaskor!

Vinjournalen.se har i år korat det bästa picknickvinet i alla lägen och som fyller följande hela 8 kriterier. Vinet ska 

 • bestå av en god och härlig druva
 • vara ett smakfullt och gott vin
 • och framför allt vara prisvärt
 • ha ett lätt namn som man lägger på minnet
 • ha en låg sockerhalt
 • ha en lätt förpackning att ta med sig, gärna miljövänlig
 • och en flaska med skruvkork, tack
 • bör finnas på hyllan i Systembolaget butiker

Inga dåliga kriterier alls för picknickvinet Piconico Chardonnay! Låt oss berätta om vinet och ge er en recension om vad vi tycker:

picknickvinet Piconico

Fräsch, blommig och prisvärd – Piconico Chardonnay 2020!

Piconico Chardonnay 2020 har landat på Bolaget och självklart hör man redan på namnet att detta är ett perfekt picknickvin i alla hänseenden. Det är ett svenskt vin men ändå inte, så här ligger det till: Piconico Chardonnay framtagen av en svensk producent, importören Concealed Wines – Sverige, Norge, Finland – som grundades 2008 och ägs av Simon Källquist och Calle Nilsson. Man har tillsammans med en argentinsk vinproducent vid namn Luis Segundo Correas, tagit fram en smakfull och lättdrucken Chardonnay. Simon, som också är sommelier, har blandat vinet tillsammans med den argentinske vinmakaren Daniel Mayorga.

Den goda poppis-druvan Chardonnay växer och frodas i den största och en av de mest kända vinregionerna i nya världen, Argentina, Mendoza där solen skiner fler än 320 soldagar om året – det måste bli ett bra vin! Piconico är ett ungt vin, det är gott, lätt, friskt och fruktigt med en sockerhalt på endast 1,6 g/l. Ett elegant vin som till 100% självklart är gjort av druvan Chardonnay och komponerat med aromer av syrliga äpplen, mogna päron samt citrus. Här finns också lätta inslag som drar något åt det örtiga hållet, tänk honungsmelon med gröna örter och så lite salta sommarstänk.

Det kan inte ha varit lätt för de två vinmakarna att stå sig starka i konkurrensen, eftersom Chardonnay är den mest odlade gröna druvan i världen och det finns en uppsjö av Chardonnay-viner! Men med Piconico har man lyckats förträffligt bra att skapa ett toppenvin till superpriset 79 kr. Hur är ens detta möjligt kan man fråga sig och dessutom i en picknickvänlig och miljövänlig PET-flaska? Extra plus ges för vinets söta Picknick-etikett och bra att det är skruvkork.

Ett mångsidigt vin som passar bra till all lättare sommarmat med grönsaker, kyckling elleen och annan räka, oavsett du sitter på en parkbänk, ligger i hängmattan, picknickar i skogen eller på stranden eller om du grillar i bersån.

Så kart att vi väljer Piconico till bästa picknickvinet och en röd direktlänk till vinet finns här>>

Två goda picknick-mackor!

Våra två läckra mackor som passar till picknickvinet, en vego-ciabatta och en rågfranska med lax och ost:

picknickvinet Reuben Lox sandwich

”Reuben-lox” är slang i New Yorks judiska kvarter den goda smörgåsen med lax fixar du enklast om du har rågfranska, lite cream cheese, några blad krispsallad och några skivor kallrökt lax.

För vego-ciabattan stekte vi snabbt två färdiga falafelbollar och pressade sedan försiktigt ut dem till småburgare med gaffel och la på en bädd av mosad avokado och toppade allt med strimlad, färsk vitkål.

Picknickvinet vego ciabatta

Slutligen några praktiska tips inför picknicken!

Förutom att du inte sak glömma picknickvinet och mackorna, så kommer här 6 praktiska tips att tänka på:

 • Har du ingen picknickkorg så packa ner ditt vin och mat i en robust kartong, en shoppingväska eller till och med en ryggsäck.
 • Packa din “korg” i omvänd ordning för att göra det enkelt att komma till de föremål du behöver först när du packar upp.  Lägg vinet, tallrikar och bestick i botten, sedan mackor och sallad över och slutligen duken ovanpå.
 • Fundera på hur mycket du faktiskt kommer att äta, så undviker du matrester som du sedan måste släpa hem igen.
 • Packa in mackorna i papper så kan du bara slänga pappret i närmaste papperskorg, annars får du ta med dig skräpet hem.
 • Ta med några extra påsar för att packa använda tallrikar och bestick.
 • Glöm inte att packa en kylväska för vinet. I den kan du också lägga mackor och sallad.

Fler tips hittar du här:

Frågor och svar:

Vilket vin har blivit korat till bästa picknickvinet 2021?

Piconico Chardonnay.

Vilka kriterier ska det bästa picknickvinet uppfylla enligt Vinjournalen.se?

Det ska bestå av en god och härlig druva, vara ett smakfullt och gott vin, vara prisvärt, ha ett lätt namn som man lägger på minnet, ha en låg sockerhalt, ha en lätt förpackning att ta med sig, gärna miljövänlig, och en flaska med skruvkork.

Vilken druva är Piconico Chardonnay gjord av?

100% Chardonnay.

Vad kostar Piconico Chardonnay?

79 kr.

Vilka är några praktiska tips att tänka på inför en picknick?

Packa i omvänd ordning, fundera på hur mycket du faktiskt kommer att äta, packa in mackorna i papper, ta med extra påsar för att packa använda tallrikar och bestick, glöm inte att packa en kylväska för vinet, och packa ner allt i en robust kartong, en shoppingväska eller en ryggsäck om du inte har en picknickkorg.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Pierre Bourée Fils Meursault
Pierre Bourée Fils Meursault
Ett prestigefullt oh elegant Chardonnayvin som kommer direkt från hjärtat i Bourgogne, Côte D'Or ch lagrat på franska ekfat i 16 månader. Detta är ett vin med en tydlig karaktär av vignes blanches med full av mineralitet och ek.
Mer information
SortimentFasta SortimentetÅrgång2021DruvorChardonnayAlkohol13.5 %AllergenerInnehåller: Sulfiter
Vinets karaktär
1 /12
Smakintensitet
7 /12
Sött/Torrt
9 /12
Syra

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.