Här kommer några tips på övriga hjälpmedel som kan underlätta och till och med förhöja njutningen av vinet.

  • Vinkaraff. Förutom att den ser snygg ut på middagsbordet låter den vinet luftas och förhöjer därmed smaken.
  • Stopper. Denna består oftast av metall eller silikon och gör att du enkelt kan återförsluta vinflaskan utan att släppa igenom luft om du vill spara vinet efter öppning. Vissa stoppers har också en praktisk hällfunktion.
  • Ispåse. Detta är en praktisk pryl som kan ersätta den traditionella ishinken. Fyll helt enkelt med is och kallt vatten så kan du enkelt ta med ett väl kylt vin till picknicken, stranden, festen – ja vart som helst.
  • Flaskkylare. Ser enkelt till att din vinflaska är kyld till rätt temperatur. Har du ingen vinkyl kan du enkelt sätta vinflaskan i kylaren en stund innan öppning.
  • Droppring. Vi har alla varit med om det: en liten vindroppe som rinner nerför flaskan och skapar en fläck eller ring på duken som är nästintill omöjlig att få bort. Detta undviks enkelt genom att sätta en ring på flaskhalsen som fångar upp alla dessa envisa droppar.
  • Poleringstrasa. Ingen vill väl dricka ur fläckiga vinglas fulla av fingeravtryck? Det slipper du om du har en poleringstrasa särskilt avsedd för vinglas. Glaset blir inte bara fläckfritt utan även gnistrande blankt och fritt från handduksludd.

Med dessa enkla tillbehör kan du alltså bli ett proffs på vinhantering och samtidigt undvika de flesta problem och missöden.

Vinjournalen.se rekomenderar

Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Artikel:2298Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

RegionCôtes du Rhône (CdR)Årgång2020ProducentDomaine des PasquiersDruvor60 % grenache, 30 % syrah , 10 % mourvèdre.Alkohol15 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy