Hem » Vin Tips » 6 användbara vintillbehör

6 användbara vintillbehör

26_itemthemeimage_4741-jpg - Vinjournalen.se

Här kommer några tips på övriga hjälpmedel som kan underlätta och till och med förhöja njutningen av vinet.

  • Vinkaraff. Förutom att den ser snygg ut på middagsbordet låter den vinet luftas och förhöjer därmed smaken.
  • Stopper. Denna består oftast av metall eller silikon och gör att du enkelt kan återförsluta vinflaskan utan att släppa igenom luft om du vill spara vinet efter öppning. Vissa stoppers har också en praktisk hällfunktion.
  • Ispåse. Detta är en praktisk pryl som kan ersätta den traditionella ishinken. Fyll helt enkelt med is och kallt vatten så kan du enkelt ta med ett väl kylt vin till picknicken, stranden, festen – ja vart som helst.
  • Flaskkylare. Ser enkelt till att din vinflaska är kyld till rätt temperatur. Har du ingen vinkyl kan du enkelt sätta vinflaskan i kylaren en stund innan öppning.
  • Droppring. Vi har alla varit med om det: en liten vindroppe som rinner nerför flaskan och skapar en fläck eller ring på duken som är nästintill omöjlig att få bort. Detta undviks enkelt genom att sätta en ring på flaskhalsen som fångar upp alla dessa envisa droppar.
  • Poleringstrasa. Ingen vill väl dricka ur fläckiga vinglas fulla av fingeravtryck? Det slipper du om du har en poleringstrasa särskilt avsedd för vinglas. Glaset blir inte bara fläckfritt utan även gnistrande blankt och fritt från handduksludd.

Med dessa enkla tillbehör kan du alltså bli ett proffs på vinhantering och samtidigt undvika de flesta problem och missöden.

Frågor och svar:

Vad är en vinkaraff och vad är dess funktion?

En vinkaraff är en behållare som används för att lufta vinet och förhöja dess smak. Den kan också användas som en dekorativ detalj på middagsbordet.

Vad är en stopper och vad är dess funktion?

En stopper är en pryl som används för att återförsluta vinflaskan och förhindra att luft kommer in. Detta gör det möjligt att spara vinet efter öppning.

Vad är en ispåse och vad är dess funktion?

En ispåse är en behållare som används för att kyla vinet. Den kan fyllas med is och kallt vatten och användas för att transportera vinet till en picknick, stranden eller festen.

Vad är en flaskkylare och vad är dess funktion?

En flaskkylare är en pryl som används för att kyla vinflaskan till rätt temperatur. Den kan användas som ett alternativ till en vinkyl eller för att snabbt kyla ner vinet innan öppning.

Vad är en droppring och vad är dess funktion?

En droppring är en ring som sätts på flaskhalsen för att fånga upp droppar som rinner ner längs flaskan. Detta undviker fläckar och ringar på duken och gör serveringen av vinet mer elegant.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Mousserande Vin - Exton Park Reserve Blend RB 32 Brut artikel nummer 9508501 från producenten Exton Park från området Storbritannien - Vinjournalen.se
Exton Park Reserve Blend RB 32 Brut
Pris:401 :-
Artikel nr:9508501
Smak apelsin, äpple, fruktig, honung, mineral, persika, nyanserad, rostat bröd, marsipan
Arom apelsin, honung, marsipan, mineral, nyanserad, persika, rostat bröd, fruktig, äpple
Färg gul, ljus
Mat som passar
aperitif
fisk
skaldjur
Mer information
SortimentTillfälligt sortimentetDruvorPinot Noir, ChardonnayAlkohol11.5 %AllergenerInnehåller: Sulfiter
Vinets karaktär
1 /12
Smakintensitet
5 /12
Sött/Torrt
10 /12
Syra

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.