Idag producerar vingården fyra sorter under Moët & Chandon-märket och naturligtvis flaggskepps-champagnen Dom Perignon. De använder sig av en unik metod för vinframställning och de absolut bästa druvorna som finns för att göra varje årgång. Alla viner är producerade från en blandning av Chardonnay, Pinot Meurier och Pinot Noir-druvor, som växer i deras egna vinodlingar.

De fem olika sorterna av Moët et Chandon-champagnerna är:

  • Grand Vintage
  • Rosé Impérial
  • Nectar Impérial
  • Impérial
  • Dom Perignon

Jean-Rémy Moët var nära vän med både Madame Pompadour och Napoleon Bonaparte. För att hedra vänskapen med kejsaren döptes vinerna som tillverkades vid Moëts vingårdar till Impérial. Alla Moët et Chandons vingårdar betecknas som Grand Cru av AOCs regelverk.

Idag tillverkar Moët et Chandon uppskattningsvis 26 miljoner flaskor champagne om året. Trots denna höga produktion är kvaliteten på vinerna lika bra, eller bättre, än alla tidigare årgångar. Det korrekt uttalet på namnet Moët är “Mo-wett”, någonting som besökare på vingården ständigt blir påminda om. Idag finns det ingen finare champagne i världen. Moët et Chandon är nu en del av lyxmärket Moët – Hennessy – Luis Vuitton.

Vinjournalen.se rekomenderar

Champagne Charles Ellner Grand Reserve

Champagne Charles Ellner Grand Reserve

Artikel:796001Volym:750 ml
Pris319 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetÅrgång2015Druvor60 % Chardonnay 40 % Pinot NoirAlkohol12 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy