Moët & Chandon Champagne – Napoleon Bonapartes favoritviner

Idag producerar vingården fyra sorter under Moët & Chandon-märket och naturligtvis flaggskepps-champagnen Dom Perignon. De använder sig av en unik metod för vinframställning och de absolut bästa druvorna som finns för att göra varje årgång. Alla viner är producerade från en blandning av Chardonnay, Pinot Meurier och Pinot Noir-druvor, som växer i deras egna vinodlingar.

De fem olika sorterna av Moët et Chandon-champagnerna är:

  • Grand Vintage
  • Rosé Impérial
  • Nectar Impérial
  • Impérial
  • Dom Perignon

Jean-Rémy Moët var nära vän med både Madame Pompadour och Napoleon Bonaparte. För att hedra vänskapen med kejsaren döptes vinerna som tillverkades vid Moëts vingårdar till Impérial. Alla Moët et Chandons vingårdar betecknas som Grand Cru av AOCs regelverk.

Idag tillverkar Moët et Chandon uppskattningsvis 26 miljoner flaskor champagne om året. Trots denna höga produktion är kvaliteten på vinerna lika bra, eller bättre, än alla tidigare årgångar. Det korrekt uttalet på namnet Moët är “Mo-wett”, någonting som besökare på vingården ständigt blir påminda om. Idag finns det ingen finare champagne i världen. Moët et Chandon är nu en del av lyxmärket Moët – Hennessy – Luis Vuitton.

Lacourte Godbillon

Denna rosé champagne har en härlig ljus- laxrosa färg, med en intensiv doft av röda fruktaromer (svarta vinbär och smultron). Champagnen har en riklig smak av röda frukter samt en viss sötma och en frisk och elegant eftersmak.

Artikelnummer: 7611

Typ: Champagne, Rosé Vin, Vin

Producent:Lacourte-Godbillon

Land: Champagne, Frankrike (Champagne)

Alkohol:12 %

Pris:275 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna