Hur dricker man egentligen ‘mind-fullt’? Kanske genom att dricka öl, vin och sprit med lägre alkohol eller helt utan alkohol? Detta år, 2018, har verkligen väckt frågan om alkoholfritt vin, öl och till och med destillerad sprit.

Som ett klart bevis för detta anordnas imorgon en alkoholfri lördag genom festivalen Mindful Drinking Festival. Festivalen går av stapeln i Spitfield Market i London, hela dagen.

Festivalen visar tyvärr inte upp några viner i år men väl öl och sprit och den är ett samarbete mellan ClubSoda och Heineken och fler än 50 kända varumärken visar upp vad de kan inom lågalkohol och alkoholfri kategorierna.

Det verkar bli en perfekt festival för den som gärna vill prova lite olika drycker med lägre alkohol och dricka mer ‘medvetet’. Vi tycker idén är jättebra och ser gärna att Sverige också hakar på med en liknande festival. Det vore kul om även viner fick delta, för det finns en rad goda alkoholfria alternativ inom alla kategorier att välja på idag.

Seedlip

Det är ett fenomen att alkoholfritt verkligen snabbväxande och trendig nisch på marknaden, inte enbart i Sverige men även globalt.

 

Ceder’ Ltd.

Ett drömexempel måste vara det svenska vinhuset MRG Wines som växer så det knakar och som producerar och säljer viner bland annat bubbel som är utvecklat tillsammans med Richard Juhlin helt utan alkohol. Företaget startades 2013 av Moa Gurbuzer och nu har man ett bubbligt sortiment av riktigt goda Juhlin-viner med 0% alkohol. Idag omsätter 15 miljoner svenska kronor och säljer i Sverige, men även till Norge, Förenade Arabemiraten, Japan, Kina, Tjeckien, Belgien och Turkiet.

Och detta är bara ett exempel. Idag erbjuder många renommerade vin- och ölmärken sina egna lågalkoholprodukter.

Absolut Juice Edition

Redan 2015 producerades den först alkoholfria spriten av Seedlip och sedan dess har destillerad sprit utvecklats av bland andra dryckesföretaget Diageo och Ceder’s Ltd, en svenskt/sydafrikanskt samarbete som gör fantastisk alkoholfri gin av – som det står i reklamen – “exotiska växter och svenskt orört vatten”.

Pernod Ricard UK marknadsför just nu en Absolut Juice Edition på den engelska marknaden en smarrigt god vodka med nya juicesmaker av jordgubb och äpple. Den har endast 35% alkohol och man kan göra otroligt många goda drinkar här!

Sent omsider kanske dessa även kommer till oss här i Sverige, vem vet? Vi väntar med spänning!

 

Här har vi skrivit mer om alkoholfria alternativ:

 

Vinjournalen.se rekomenderar

Lammershoek’s White Mysteries

Lammershoek’s White Mysteries

Artikel:2405Volym:750 ml
Pris199 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetÅrgång2019Druvor50% Chenin blanc, 21% Viognier, 12% Chardonnay, 10% Marsanne och 7% Harslevelu.Alkohol12 % %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy