Så väljer du rätt ost att servera till sherry
Det finns många olika tillvägagångssätt när det kommer till att välja de bästa ostarna att servera med sherry. Om du bjuder på flera sherrysorter har du också fler ostar att välja bland, men tänk på att inte bli alltför ivrig.
Fyra tillvägagångssätt för att välja ost att servera med sherry:
- En speciell ost: Välj en ost som du älskar och vill dela med gästerna.
- Land: Prova att bjuda på ostar från olika länder varje gång och se vilket land som är bäst.
- Mjölk: Välj ostar som är gjorda på olika sorters mjölk; ko, får eller get.
- En mjölk: Prova olika ystningsprocesser, exempelvis mjuk brie eller utsträckt Provolone.
Så länge du har tre till fyra ostar att välja bland så kommer dina gäster att vara nöjda. Om du kommer att bjuda på mer än en sorts sherry, kan du anpassa ostarna efter antalet viner.
Oftast är det bra att ta ut ostarna ur kylskåpet en timme innan servering, eftersom kalla ostar förlorar en del av sina smaker. Servera dem med en ostkniv på en skärbräda eller tallrik. Oavsett vilka ostar man serverar till sherry, bjud också på baguette eller kex och få det perfekta tilltugget.
Frågor och svar:
Vilka tillvägagångssätt kan man använda för att välja ost att servera med sherry?
Hur många ostar behöver man ha att välja bland för att tillfredsställa gästerna?
Varför är det bra att ta ut ostarna ur kylskåpet en timme innan servering?
Hur ska man servera ostarna till sherry?
Vad kan man servera tillsammans med ostarna och sherryn?
Vinguider relaterade till denna artikel
- Mousserande viner från alla världens hörn
- Röda viner från Russian River Valley
- Röda viner från Sonoma County