Välj en vin och sol kombo i sommar

Visst vore det väl trevligt att prova lite vin på en typisk vingård i Spanien, Italien eller USA? Eller kanske till och med ta med sig några flaskor hem? Dessutom kan det vara en lärorik upplevelse för hela familjen att besöka en vingård, höra om arbetet där och se hur vinet växer samt förstå hur hela framställningsprocessen faktiskt går till. Här är tre tips för dig som planerar semester i sommar:

Piemonte – i det soliga Italien

Planer du att semestra i närheten av Ligurien, Italiens nordvästa kustremsa, och besöka Turin, Milano eller kanske Genoa? Då är det inte långt till Italiens näst största vinregion, Piedmonte, som ligger i nordvästra Italien. De berömda röda druvorna Nebbiolo, Barbera och Dolcetto är värda att smakas av och kanske tillsammans med lite vit tryffel. De i Sverige så populära vinerna Barolo och Barbaresco kommer just från Piedmonte. Här öppnar nästan alla vingårdar för både provsmakning och guidade turer. Förutom vingårdarna som erbjuder olika företag helgturer men man kan också smaka det inhemska vinet på Enoteca Regionale del Barbaresco eller på gården Rizzi i Treiso. Hör dig för när du är där!

Rhônedalen – Frankrikes pärla

Kommer du förbi Avignon, så åker du omkring i Frankrikes näst största vinodlingsområde och här finns över 500 vingårdar. Här ligger bland annat det berömda Châteauneuf-du-Pape. Området kring Rhône är överhuvudtaget ett område som inte enbart erbjuder vin utan där du också kan njuta av kulinariska läckerheter som svamp, macarons, tryffel och nougat. I byarna finns ofta evenemang kring mat och matchande vin och många har Maison des Vins (vinhus) som erbjuder gratis smakprover. På Carré du Palais i Avignon, med fantastisk utsikt över byn och bergen, erbjuds avsmakningsmenyer, vinskola, vinbarer välsmakande med gott vin, gourmetrestauranger och butiker. Den kulturella höjdpunkten i juli är Festival d’Avignon som är också värd ett besök.

Orlando – USA:s vinklassiker

Ska du ändå avlägga ett besök på Disney World och Epcot Center, så håll ögonen öppna när du är i Orlando och befinner dig i områden som Mills 50 och Winter Park. Här finns både prisade restauranger och fantastiska viner att njuta av. Men även på Disney World så kan du få en god middag på Victoria & Albert för att provsmaka inhemska viner. Vinälskare vill inte missa ett besök under Epcot internationella mat och vin festival som pågår från september. I området kring Orlando finns många vingårdar som är väl värda ett besök, bland annat Lakeridge Winery & Vineyards i Clermont. Det kända Hutchinson Farm Winery med sin Chardonnay och Zinfandel ligger precis utanför Orlando och det familjeägda Rosa Fiorelli Winery som ligger söder om Lake Manatee.

Det är faktiskt inte långt till närmaste vingård!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Brunello di Montalcino Fattoi

Italienarnas egna favoritvin. Ett anrikt, lyxigt och framförallt farligt välsmakande vin som är perfekt till fina middagar. Upplev hjärtat av Toscanas traditioner med denna hänförande dryck. Det här är inget "vardagsvin" och vill man greppa smakens alla nyanser så kanske det är bäst att dricka vinet för sig.

Artikelnummer: 3097

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Az. Agr. Fattoi

Land: Montalcino (Toscana)

Alkohol:14,5 % Vol %

Pris:219 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött Nötkött

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •