Upptäck charmiga Sonoma

God mat, vackra vyer, och kanske viktigast av allt – fantastiskt vin. Det finns inte mycket mer man kan begära av en resa i vinets tecken. Sonoma ligger ungefär en timme norr om San Fransico, och kör du bil dit kan du förvänta dig en riktigt vacker tur längs den Kaliforniska kusten. Väl framme kan du njuta av viner med följande råvaror:

  • Pinot Noir
  • Chardonnay
  • Zinfandel
  • Petite Sirah
  • Cabernet Sauvignon

Det är ingen slump att Sonoma, tillsammans med Napa Valley, ligger i toppen av USAs främsta vinregioner. Distriktens höga kvalitet på deras viner har en gång för alla placerat Kalifornien på kartan som en av världens bästa vinregioner. Du kan dessutom enkelt förflytta dig mellan Sonoma och Napa för att uppleva båda orters unika smaker.

En ultimat vinresa kräver förstås att du ska ha något vackert att titta på medan du avnjuter ditt vin. Med dess vackra kustremsa, berg och floder sviker Sonoma inte på denna punkt heller. Vill du ha en paus från vindrickandet finns det dessutom gott om friluftsaktiviteter i området.

Vin och mat går som bekant hand i hand och det är Sonoma ett utmärkt exempel på. Resturanger belönade med Michelinstjärnor varvas med små lokala hak med lokalt odlade delikatesser. Det finns också ett bra utbud av italienska restauranger.

Frågor och svar:

Vilka vintyper kan man förvänta sig att hitta i Sonoma?

Pinot Noir, Chardonnay, Zinfandel, Petite Sirah och Cabernet Sauvignon.

Varför anses Sonoma vara en av USAs främsta vinregioner?

På grund av distriktens höga kvalitet på deras viner.

Vad kan man förvänta sig av Sonomas natur?

Vackra kustremsor, berg och floder.

Finns det några friluftsaktiviteter att göra i Sonoma?

Ja, det finns gott om friluftsaktiviteter i området.

Vilken typ av mat kan man förvänta sig att hitta i Sonoma?

Restauranger belönade med Michelinstjärnor varvas med små lokala hak med lokalt odlade delikatesser. Det finns också ett bra utbud av italienska restauranger.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.