Det kan te sig svårt att nå fram till många med ett rött vin tips eftersom olika människor har olika smaker. Vissa har redan hittat sina favoriter, medan andra gärna blir tipsade om nya viner i olika prisklasser att prova.

  • Den billigaste typen av rödvin kallas också bordsvin. Det dricks ofta i kombination till vardaglig mat och är vanligt i de vinproducerande länderna Italien, Frankrike och Spanien. Vinet har ofta ingen speciell klassificering.
  • I mellanprisklassen finns det otaligt många viner att välja mellan. Det är endruvsviner, flerdruvsviner, olika klassifikationer etc. Dessa viner kan avnjutas både till vardag, men också vid lite finare tillfällen.
  • De dyraste röda vinerna är de som är gjorda av kända producenter, görs på druvor odlade i de finaste områdena och under de bästa årgångarna. Dessa viner får gärna lagras och sparas till finare tillfällen.

Det finns alltså njutbara röda viner för alla plånböcker. Viner i olika prisklasser skiljer sig från varandra i smak och karaktär, men ett rött vintips är att prova alla och dricka dem vid passande tillfällen.
Lite rolig information medan du funderar över vilka viner du vill prova följer.

  • För att producera en flaska vin krävs ca 5 kilo druvor.
  • Tycker du att det är svårt att hitta druvan du gillar mest? Inte konstigt när det finns 10000 olika att välja mellan!
  • Det sägs att skålningen genom att nudda glasen kommer från ett sätt att visa värden att man litade på honom och inte trodde han serverade förgiftat vin.

Variationerna av rött vin är således otaliga och ett bra tips på rött vin är att prova sig fram i de olika prisklasserna och områdena. Gör det till en trevlig tillställning och blanda nytta med nöje och glöm inte att vara tacksam över att förgiftning inte längre hör till vardagen!

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris269 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2016ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy