Andra vinexperter tycker att österrikiska Riesling-viner har mycket krispigare smaker och är fruktigare och har mindre alkohol än de från Alsaceregionen. De har också lagt märke till den lägre syran gör vinerna fylligare med en bättre balans av smaker och aromer än de som produceras i Tyskland.

De främsta vingårdarna som producerar Riesling från Österrike:

  • Hogl Terrassen Spitzergraben
  • 1000 Eimerberg vingårdar
  • Donabaum Offenberg Riesling

En sak som är svår att missa med Riesling från Österrike är att, till skillnad mot de franska och tyska motsvarigheterna, det är ett torrt vin. De flesta tyska och franska Riesling-vinerna är söta viner och placeras i kategorin dessertvin. Det må passa de som föredrar söta viner, men kan vara svårt att matcha med mat.

Eftersom Riesling från Österrike framställs som torra viner är de mycket lättare att para ihop med många flera olika maträtter, utan att övermanna paletten. Söta viner kan tyvärr ofta förstöra smakerna hos den mat de serveras med. Ett bra torrt vin kompletterar i stort sett alla maträtter det serveras mer, vilket gör hela måltiden bättre.

Vinjournalen.se rekomenderar

Crémant du Jura Brut

Crémant du Jura Brut

Artikel:242601Volym:750 ml
Pris159 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJuraÅrgångNVProducentFruitière Vinicole d’ ArboisDruvorChardonnay och Pinot NoirAlkohol12,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy