Riesling vin från Österrike något alldeles extra

Andra vinexperter tycker att österrikiska Riesling-viner har mycket krispigare smaker och är fruktigare och har mindre alkohol än de från Alsaceregionen. De har också lagt märke till den lägre syran gör vinerna fylligare med en bättre balans av smaker och aromer än de som produceras i Tyskland.

De främsta vingårdarna som producerar Riesling från Österrike:

  • Hogl Terrassen Spitzergraben
  • 1000 Eimerberg vingårdar
  • Donabaum Offenberg Riesling

En sak som är svår att missa med Riesling från Österrike är att, till skillnad mot de franska och tyska motsvarigheterna, det är ett torrt vin. De flesta tyska och franska Riesling-vinerna är söta viner och placeras i kategorin dessertvin. Det må passa de som föredrar söta viner, men kan vara svårt att matcha med mat.

Eftersom Riesling från Österrike framställs som torra viner är de mycket lättare att para ihop med många flera olika maträtter, utan att övermanna paletten. Söta viner kan tyvärr ofta förstöra smakerna hos den mat de serveras med. Ett bra torrt vin kompletterar i stort sett alla maträtter det serveras mer, vilket gör hela måltiden bättre.

Frågor och svar:

Hur skiljer sig österrikiska Riesling-viner från de från Alsaceregionen?

Österrikiska Riesling-viner har krispigare smaker, är fruktigare och har mindre alkohol än de från Alsaceregionen. De har också en lägre syra som gör vinerna fylligare med en bättre balans av smaker och aromer än de som produceras i Tyskland.

Vilka är de främsta vingårdarna som producerar Riesling från Österrike?

De främsta vingårdarna som producerar Riesling från Österrike är Hogl Terrassen Spitzergraben, 1000 Eimerberg vingårdar och Donabaum Offenberg Riesling.

Är Riesling från Österrike ett torrt vin?

Ja, Riesling från Österrike är ett torrt vin till skillnad från de flesta tyska och franska Riesling-viner som är söta och placeras i kategorin dessertvin.

Varför är det lättare att para ihop Riesling från Österrike med mat än söta viner?

Eftersom Riesling från Österrike framställs som torra viner är de mycket lättare att para ihop med många flera olika maträtter, utan att övermanna paletten. Söta viner kan tyvärr ofta förstöra smakerna hos den mat de serveras med.

Hur kan ett bra torrt vin komplettera en måltid?

Ett bra torrt vin kan komplettera i stort sett alla maträtter det serveras med, vilket gör hela måltiden bättre.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.