Vitt vin från Österrike

En komplett och uppdaterad vinguide för Österrikiska Vita viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Vitt vin från Österrike hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Vita Österrikiska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Österrikiska Vita viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Österrikiska Vita viner.

Filter

Filters

 

Alla Vitt Viner från Osterrike

Vintips Vitt Vin från olika regioner i Österrike

Vita viner från Österrike

Österrike är känt för sina friska och uppfriskande vita viner, som tillverkas av olika druvsorter, inklusive Grüner Veltliner, Riesling och Weissburgunder. Grüner Veltliner är det mest berömda österrikiska vita vinet, och det är känt för sin ljUSA till medelstora kropp och smaker av citrus, gröna äpplen och en antydan av vitpeppar. Andra österrikiska vita viner inkluderar Riesling, ett lätt kroppsvin med smaker av citrus och en antydan av bensin, och Weissburgunder, ett medium kroppsvin med smaker av gula frukter och en antydan av ek. Österrikiska vita viner lagras ofta i ståltankar, vilket kan bevara deras friska och fruktiga smaker. Dessa viner är en bra match för skaldjur, fågelrätter och kryddig mat.

Tips – Vår Vinguide för Vita viner från Österrike

Vanliga frågor om Vitt Viner från Osterrike
 • Vilka regioner i Österrike producerar vita viner?

  Några av de bästa vita vinerna i Österrike produceras i Wachau, Kamptal, Kremstal, Traisental och Burgenland.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för vita viner i Österrike?

  Några av de främsta vita druvsorterna i Österrike är Grüner Veltliner, Riesling och Welschriesling.

 • Vilket är det mest populära vita vinet i Österrike?

  Det är svårt att bestämma det mest populära vita vinet i Österrike eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men några av de populära vita vinerna i Österrike är Grüner Veltliner och Riesling.

 • Vilken typ av vin är Österrike känt för?

  Österrike är känt för sina krispiga och uppfriskande vita viner som Grüner Veltliner och Riesling, samt rika och komplexa röda viner som Blaufränkisch och Zweigelt.