Vinjournalen har tidigare skrivit om ett experiment i Spanien med blått vin och ett företag som tillsammans med forskare utvecklat ett vin som har en blå färg som tyvärr inte säljs i Sverige.

Men nu finns Marques de Alcantara, ett härligt blått vin som också är från Spanien och som lanserades i Systembolagets beställningssortiment förra månaden.

Marques de Alcantara framställs till 100% av druvan Chardonnay och den blåa färgen kommer från ett naturligt färgämne som finns i druvskalet som heter Antocyanin och som också är en kraftfull naturlig antioxidant som även förekommer till exempel i svarta vinbär, blåbär och aubergine.

Marques de Alcantara Vino Azul

  • Område: Spanien, La Mancha
  • Producent: Alcantara Agricola
  • Druva: Chardonnay
  • Art nr: 76893
  • Pris: 118 kr

Marques de Alcantara är ett torrt vin med fylliga gula fruktsmaker och fantastiska dofter av passionsfrukt, citrus, ananas och persika. Vinet är gjort helt av chardonnaydruvan och har fått jäsa i rostfria tankar. Mycket gott vin när man väl vant sig vid färgen och förmodligen kommer det att bli sommarens stora succévin. Läskande att blanda drinkar med exempelvis hälften vin och hälften sodavatten eller fruktsoda och massor med is. Eller varför inte som fräscht dessertvin till en blåbärspaj? Vinet passar bra som aperitif eller smuttvin och ska helst serveras vid 6-8 grader.

Vinjournalen.se rekomenderar

Crémant du Jura Brut

Crémant du Jura Brut

Artikel:242601Volym:750 ml
Pris159 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJuraÅrgångNVProducentFruitière Vinicole d’ ArboisDruvorChardonnay och Pinot NoirAlkohol12,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy