Hem » Vin Tips » Nu kan du vara med och äga en del av en vingård!

Nu kan du vara med och äga en del av en vingård!

brnofnt - Vinjournalen.se

Vi har tidigare skrivit om Domaine d’Escapat, vingården som drivs av den entusiastiske f.d. hockeyspelaren och entreprenören Bruno Ohlzon.

bruno
6

Vingården Domaine d´Escapat i provinsen Languedoc-Roussillon södra Frankrike och vinbonden Bruno Ohlzon har nu dragit igång en spännande crowdfundingkampanj från och med den 31 maj och till och med den 23 augusti. Man siktar på att få in 11 miljoner kronor14. Siffrorna baseras på gården och företagets fastighet (112 hektar mark med byggnader) och på affärsverksamheten. Fastigheter värderas till 25 miljoner kronor och rörelsen till 5 miljoner.

– Det finns en enorm potential här och jag siktar på at utöka verksamheten att kunna gå runt nästa år. Jag har drivit gården sedan 2012, säger Bruno som tycker att crowdfunding är en intressant löning som kan gynna gården för att få in nytt kapital men också de nya investerarna.

– Crowdfunding är något som passar oss och fördelarna är ömsesidiga för både oss och investerarna. Det finns många vinentusiaster som gärna vill äga en del av min gård. 

Några hundra har redan nappat på erbjudandet och teckningskursen är 50 Sek per aktie.

Bruno Ohlzon är optimist men även realist.

– Försäljningen har sedan 2013 fördubblats från 1,5 miljoner Sek till 3 miljoner Sek och mycket går på export. Sedan kampanjen startade i maj har försäljningen av Domaine d’Escapats viner ökat med över 60% jämfört med motsvarande period förra året. Det är ett bra tecken, säger Bruno.

– Det vore bra att få in minst 500 aktiva ägare om också kommer att kunna bli ambassadörer för våra viner. Det här är spännande, säger Bruno Ohlzon, det kommer också att ge vår försäljning en ordentlig tumme upp. Vi kommer att kunna öka vår kapacitet till 300 000 flaskor vin per år men också utveckla det kommersiella konceptet vi har och som vi redan lagt grunden för.

– Hela verksamheten är obelånad, så självklart kommer våra investerare att vara en del av företaget och även kunna vara med och utveckla det i framtiden, exempelvis events och arrangemang, hotellverksamheten på gården. Vi har redan 1300 nätter bokade idag och det kan vi också öka på. Eller varför inte bara komma hit och göra sitt eget vin?

Det märks att möjligheterna inte är begränsade.

Vill du veta mer om crowdfunding, Domaine d’Escapat och Bruno Ohlzon finns en bra film Pepins hemsida

Frågor och svar:

Vad är Domaine d’Escapat?

Domaine d’Escapat är en vingård i Languedoc-Roussillon i södra Frankrike.

Vem driver vingården?

Vingården drivs av Bruno Ohlzon, en f.d. hockeyspelare och entreprenör.

Vad är crowdfundingkampanjen för?

Crowdfundingkampanjen är för att få in nytt kapital till vingården och utveckla verksamheten.

Vad är teckningskursen för aktierna?

Teckningskursen för aktierna är 50 SEK per aktie.

Vad är målet med crowdfundingkampanjen?

Målet med crowdfundingkampanjen är att få in minst 500 aktiva ägare som också kan bli ambassadörer för vingården och dess viner.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.