Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Hem» Vin Tips

»  Upptäck någonting nytt, prova en Malbec från Mendoza

Upptäck någonting nytt, prova en Malbec från Mendoza

Upptäck någonting nytt, prova en Malbec från Mendoza

Vinjournalen
Vinjournalen | 09 april 2012

Om du dricker en Malbec från Medoza som har lagrats på ekfat kanske du lägger märke till toner av läder eller vanilj. De flesta av dessa viner har bra, stadiga tanniner och mellanhöga nivåer av syra. Den ideala serveringstemperaturen anses vara 14,5 grader.

Några av de bästa vingårdarna som producerar Malbec från Mendoza:

  • Achaval-Ferrer
  • Cheval des Andes
  • Monte Cinco
  • Valentin Bianchi
  • Zuccardi

En god Malbec från Mendoza kan serveras till många olika kötträtter. Vinerna passar också bra till kryddstark mat, som rätter från Cajun eller Mexiko. De kompletterar både det indiska och italienska köket, och passar överraskande nog även till många desserter.

Trots att det produceras många Malbec-viner i USA och Nya Zeeland anser många experter att Malbec-vinerna från Mendoza är bättre. Vinerna som produceras i Mendoza är lättare än sina motsvarigheter ifrån Bordeaux. Det innebär att de är goda när de är unga och gör att man inte behöva lagra dem, som många andra röda viner.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Tonerna av läder eller vanilj.

14,5 grader.

Achaval-Ferrer, Cheval des Andes, Monte Cinco, Valentin Bianchi och Zuccardi.

Kötträtter, kryddstark mat, rätter från Cajun eller Mexiko, det indiska och italienska köket samt många desserter.

Vinerna från Mendoza är lättare än sina motsvarigheter ifrån Bordeaux, vilket gör dem goda när de är unga och att man inte behöver lagra dem som många andra röda viner.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar