Hem » Vin Tips » Forester Estate Cabernet Sauvignon – elegant och sofistikerad
Vin Tips

Forester Estate Cabernet Sauvignon – elegant och sofistikerad

foresterfront - Vinjournalen.se
pris1

Om du letar efter en vacker, fruktig och medelfyllig klassisk Cabernet så är den australiensiska Forester Estate Cabernet Sauvignon verkligen ett givet val.

Det är också en Cabernet Sauvignon som utmärkt sig hos kända vinkritiker välden över. Enbart i år, har denna Cabernet Sauvignon fått flera internationella priser bland annat i prestigetävlingar som

2016

  • Silvermedalj – på International Wine & Spirit Competition i London
  • Guldmedalj – International Wine Challenge, London
  • Guldmedalj – Adelaide Wine Show
  • Guldmedalj – Royal Queensland Wine Show
  • Silvermedalj – Sydney Roýal Wine Show

Samtliga utmärkelser gäller just denna årgång, 2014, som du kan hitta på Systembolaget idag. Kanske beror det på att Forester Estate Cabernet Sauvignon är en så välgjord Cabernet Sauvignon. Eller kanske beror det på den underbart balanserade druvsammansättningen, där vinmakaren Todd Payne strävat efter att fram en klassisk Cabernet Sauvignon, så typisk för distriktet Margaret River i västra Australien. Todd är en vinmakare som har en framstående karriär bakom sig, både i Australien, i Napa Valley samt i Europa. Och här har han verkligen lyckats mycket bra!

”Just den här stilen föredrar ja, ung, lite pang

på rödbetan med tunga rockriff. Det är snyggt välgjort

och smakrikt – lättgillat!” Magnus Reuterdahl, Din Vinguide.se

estate1Vingården

Forester Estate är en familjeägd producent i Yallingup, 20 mil söder om staden Perth som ligger i norra Margaret River i Western Australia. Forester Estate grundades 2002 av Kevin och Jenny McKay tillsammans med sin vinmakare har skapat har en gedigen vinportfölj, där flera av deras olika viner under senare år fått priser. Margaret River präglas av ett måttligt maritimt klimat med heta, torra somrar och kalla, våta vintrar, vilket resulterar i mogna, smakfulla och komplexa viner, eleganta röda viner som både har en lenare och lättare vinstil och som självklart är matvänliga. Druvorna som odlas på Forest Estate är Sauvignon Blanc, Semillon, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot, Petit Verdot, Malbec och Alicante Bouschet.

fecsForester Estate Cabernet Sauvignon

  • Art nr: 6486
  • Pris: 179 kr

Smak

En underbar druvsammansättning av främst Cabernet Sauvignon 92% tillsammans med druvorna Cabernet Franc  4 % och Petit Verdot 4 % gör denna blåröda Cabernet Sauvignon till ett fylligt, balanserat och mycket nyanserat rödvin med förföriska dofter av fatkaraktär. Frukter som mogna svarta vinbär och mullbär med inslag av choklad kommer till sin rätt med jordnära toner av tobak och ek. Man njuter av ett mycket mustigt och rikt vin med bra kropp som bara kan beskrivas som en spännande, fruktig smak med avrundad början, uppstramande mitt med god strävhet och fin syra med  sammansatta aromer och med tilltagen längd med varm avslutning.

Besök Forester Estate på Facebook

 

Frågor och svar:

Vilken typ av vin är Forester Estate Cabernet Sauvignon?

Forester Estate Cabernet Sauvignon är en vacker, fruktig och medelfyllig klassisk Cabernet Sauvignon.

Vilka internationella priser har Forester Estate Cabernet Sauvignon fått i år?

Forester Estate Cabernet Sauvignon har fått silvermedalj på International Wine & Spirit Competition i London, guldmedalj på International Wine Challenge i London, guldmedalj på Adelaide Wine Show, guldmedalj på Royal Queensland Wine Show och silvermedalj på Sydney Royal Wine Show.

Var ligger Forester Estate och vilka druvor odlas där?

Forester Estate ligger i Yallingup, 20 mil söder om staden Perth i norra Margaret River i Western Australia. Druvorna som odlas på Forester Estate är Sauvignon Blanc, Semillon, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot, Petit Verdot, Malbec och Alicante Bouschet.

Vilken är druvsammansättningen i Forester Estate Cabernet Sauvignon?

Druvsammansättningen i Forester Estate Cabernet Sauvignon är främst Cabernet Sauvignon 92%, tillsammans med Cabernet Franc 4% och Petit Verdot 4%.

Hur beskrivs smaken av Forester Estate Cabernet Sauvignon?

Smaken av Forester Estate Cabernet Sauvignon beskrivs som en spännande, fruktig smak med avrundad början, uppstramande mitt med god strävhet och fin syra med sammansatta aromer och med tilltagen längd med varm avslutning. Frukter som mogna svarta vinbär och mullbär med inslag av choklad kommer till sin rätt med jordnära toner av tobak och ek.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.