Fantastiska vita viner från vinnationen Tyskland

Nedgången varade till slutet av 80-talet och början av 90-talet, då vindrickare började leta efter ett alternativ till de gamla Chardonnay-vinerna de hade ersatt de tyska vita vinerna för. Detta ledde till en pånyttfödelse för intresset för viner från Tyskland. Majoriteten av vita viner i Tyskland är tillverkade i regionerna längs Rhen och produceras av Riesling-druvor.

Fem exceptionella vita viner från Tyskland:

  • 2010 Bex Riesling
  • 2011 Clean Slate Riesling
  • 2007 Steinadler Mosel
  • 2007 Gutzler Blanc de Noir White
  • 2010 Maximin Grunhauser Abtsberg Riesling Spatlese

En sak som gör att dagens tyska vita viner skiljer sig så mycket ifrån de från grannlandet Frankrike är metoden för hur de skördas. I Frankrike skördas hela vingården samtidigt. I Tyskland anser vinmakarna att alla druvor inte blir mogna samtidigt. Varje vingård skördas därför flera gånger.

Varje skörd används för att producera olika nivåer av sötma. De sista druvorna som skördas har det högsta sockervärdet. Dessa druvor används för att framställa de underbart söta viner som Tyskland är känt för. Många av våra förslag på vita viner från Tyskland är bland de bästa i världen, och konkurrerar lätt med Frankrike eller Italien.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Caveau des Jacobins Chardonnay

Ett elegant och uttrycksfullt vin med hög mineralsälta, producerat av ett av Frankrikes äldsta vinproducentkooperativ.

Artikelnummer: 2292

Typ: Vitt Vin

Producent:Caveau des Jacobins/Chateau Béthanie

Land: Jura (Jura och Savoie)

Alkohol:12 % Vol. %

Pris:95 Kr.

Nötkött Nötkött

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •