Vitt vin från Tyskland

En komplett och uppdaterad vinguide för Tyska Vita viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Vitt vin från Tyskland hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Vita Tyska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Tyska Vita viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Tyska Vita viner.

Filter

Filters

 

Alla Vitt Viner från Tyskland

Vintips Vitt Vin från olika regioner i Tyskland

Vita viner från Tyskland

Tyskland är känt för sina friska och aromatiska vita viner, som tillverkas av olika druvsorter, inklusive Riesling, Müller-Thurgau och Silvaner. Riesling är det mest berömda tyska vita vinet, och det är känt för sin ljUSA till medelstora kropp och smaker av citrus, gröna äpplen och en antydan av bensin. Andra tyska vita viner inkluderar Müller-Thurgau, ett lätt kroppsvin med smaker av vita persikor och en antydan av örter, och Silvaner, ett medium kroppsvin med smaker av gula frukter och en antydan av mineraler. Tyska vita viner lagras ofta i ståltankar, vilket kan bevara deras friska och fruktiga smaker. Dessa viner är en bra match för kryddiga rätter, skaldjur och asiatisk mat.

Tips – Vår Vinguide för Vita viner från Tyskland

Vanliga frågor om Vitt Viner från Tyskland
 • Vilka regioner i Tyskland producerar vita viner?

  Några av de bästa vita vinerna i Tyskland produceras i Mosel, Rheingau, Pfalz, Nahe och Baden.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för vita viner i Tyskland?

  Några av de främsta vita druvsorterna i Tyskland är Riesling, Müller-Thurgau, Silvaner, Grauburgunder (Pinot Gris) och Weißburgunder (Pinot Blanc).

 • Vilket är det mest populära vita vinet i Tyskland?

  Det är svårt att bestämma det mest populära vita vinet i Tyskland eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men några av de populära vita vinerna i Tyskland är Riesling, Müller-Thurgau och Silvaner.

 • Vilken typ av vin är Tyskland känt för?

  Tyskland producerar en mängd olika vita viner, med Riesling som det mest berömda, tillsammans med Silvaner och Pinot Gris.