Men nu har den ekologiska trenden spridit sig och blivit allt större, och med det också antalet vingårdar som är ekologiska. <em blir bättre och bättre för varje år som går. Vinerna finns nu inte bara tillgängliga över hela världen, de har också fått många priser och internationellt erkännande.

De främsta regionerna som producerar ekologiska viner från Italien:

  • Abruzzo
  • Emilia Romagna
  • Piemonte
  • Toscana

Så vad betyder det att vara ett ekologiskt vin från Italien? Det är viktigt att veta att vinindustrin själva reglerar användandet av termen ”ekologisk”. Det innebär att det, till skillnad från matindustrin, inte finns ett regeringsdepartement som kontrollerar odlingarna och produktionen och att vinproducenterna själva tar det stora ansvaret.

När man köper ekologiska viner från Italien, så köper man ett vin som har framställts på ekologiskt odlade druvor. Det innebär att inga konstgjorda gödningsmedel, svampbekämpningsmedel, ogräsmedel och bekämpningsmedel har använts under planteringen, odlingen eller skörden av druvorna. Metoderna kan nu producera några av de finaste druvorna i Italien, och lika många fantastiska viner.

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy