Drinktips rosé: coola svala isbitar av rosévin

Här är ett toppentips för sommarens drinkar! Har du tänkt på att roséviner har lite olika färger, en del är ljusare och andra är lite mörkare. När det blir slattar kvar i flaskan, kan du frysa in det i isbehållaren och sätta in den i frysen. Alltefter som du får fler slatttar och nyanser av rosévin, fryser du in några bitar i taget.

Behöver du sedan isbitarna så kan du använda dessa i en sangria, en bål eller varför inte lägga in en mörkare roséisbit i ett glas ljusare rosévin?

Snyggt och coolt!

Frågor och svar:

Vilket är tipset för sommarens drinkar?

Tipset är att frysa in slattar av olika nyanser av rosévin i isbehållaren och använda dem som isbitar.

Vad är fördelen med att använda isbitar av rosévin?

Fördelen är att det ger en extra smakdimension till drinken och är en snygg detalj.

Kan man använda isbitarna i olika typer av drinkar?

Ja, man kan använda dem i sangria, bål eller lägga en mörkare roséisbit i ett glas ljusare rosévin.

Vilken skillnad finns det mellan olika nyanser av rosévin?

En del roséviner är ljusare och andra är lite mörkare.

Vad gör man med slattar av rosévin som blir kvar i flaskan?

Man fryser in dem i isbehållaren och använder dem som isbitar senare.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.