Vita viner från Bordeaux produceras i flera distrikt som är spridda runt om i regionen. Några av dem finns i området Haut-Médoc, som är mycket mer känt för sina rödviner. Det finns tre områden som står för den största delen av produktionen av regionens berömda torra och halvtorra vita viner.

De tre regioner som har de bästa vita vinerna från Bordeaux:

  • Entre-Deux-Mers
  • Graves
  • Pessac-Léognan

Av de tre anses Pessac-Léognan vara hem för de absolut bästa vita vinerna i hela Bordeauxregionen. Det kanske låter märkligt, men många av de vingårdar som framställer dessa viner producerar också de främsta röda vinerna i regionen. Vita viner från Graves är nära de från Pessac-Léognan i kvalitet, men är oftast billigare.

Entre-Deux-Mersregionen är välkänt för att producera många utmärkta vita viner som, trots ett lägre pris, är värdiga att komma från Bordeaux. Sauvignon Blanc är huvuddruvan i de flesta torra vita viner från Bordeaux. Sémillion-druvor är den huvudsakliga ingrediensen i sötare viner, som ibland också kan innehålla Muscadelle-druvor i blandningen.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy