Australien är som bekant ett jättelikt land som man inte direkt bara ”kör igenom” på en dag. Vill du besöka ett antal vingårdar på resan måste du därför välja ut dem med omsorg i förväg. Här får du lite information om tre av landets mest intressanta vinregioner:

  • Hunter Valley
  • Barossa Valley
  • Margaret River

Hunter Valley ligger i New South Wales och är Australiens äldsta viregion. Förutom vin är Hunter Valley känt för god mat, matlagningsskolor, konstgallerier, spa och golfbanor. Med andra ord en perfekt semesterort att tillbringa några dagar i. Här kan du gå en vinprovningskurs och prova ett stort utbud av viner från mer än 150 olika vinkällare.

I South Australia ligger Barossa Valley som är en av de äldsta och finaste vinregionerna i landet. Området beboddes år 1842 av europeiska invandrare och gamla tider har satt sina spår som ger området en speciell charm än idag. Här finns ungefär lika många viner att prova som i Hunter Valley, och maten i området håller mycket hög kvalitet. Spa, golf och åka luftballong är bara några av de få aktiviteter man kan ägna sig åt.

Margaret River i Western Australia är ursprungsplats för många vingårdar i världsklass och även prisbelönta restauranger. Faktum är att det är ett av de mest välkända mat- och vinområdena i Australien. Här är det framför allt små vingårdar och mikrobryggerier som är intressanta att besöka i dryckesväg. Delikatesser som tryffel, ekologiskt kött, färska skaldjur och handgjord choklad är bara några av läckerheterna som kan avnjutas tillsammans med de härliga vinerna.

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy