4 lätta vita och riktigt goda bufféviner

Vi får be till vädergudarna och hoppas att vi kan se fram emot fler lata, soliga dagar för att kunna arrangera en sommarbuffé med glada vänner och dricka lite gott vin. Här är fyra goda och lätta vita viner med längre alkoholhalt. Med det sagt så passar ju dessa viner även en regnig dag framför TV:n och med en gammal film.

Eftersom lätta vita viner gärna blir lite sötsliskiga så har vi valt viner som är torra och halvtorra med tonvikt på friska och fruktiga smaker.

Gacela – ett lätt vinho verde från Portugal, 8,5% (2566)

Trendigt lightvin kostar strax över 50-lappen är helt framställt av portugisiska druvor som Azal, Loureiro, Pedernã (Arinto) och Trajadura. Serveras riktigt kylt. Härlig spritsig smak av gröna äpplen och citrus. Detta lätt pärlande vin har en fin fruktsyra och är ett mycket lättdrucket vin som passar alla åldersgrupper och de flesta rätterna på buffébordet. Är också ett utmärkt fiskvin.

 

Toso – en häftig spumante från Italien, 8,5% (7917)

Ytterligare ett trevligt lättvin, halvtorrt och druvtypisk gjort på Muskatdruvan (Moscato Bianco). Smakfulla och fylliga bubblor med härlig fruktsyra och smaker för 70 kr. Blommigt vin som påminner om fräsch päroncider med toner av fläder och citrus.  Läskande vin som passar varma dagar och när man behöver ett mousserande friskt vin till lätta sommarrätter eller tapasrätter.

 

Weingut Breit – fin fisk- och skaldjursmatchning, 8,5%, (7920)

En nyhet i sortimentet är denna Piesporter Riesling Kabinett för 139 kr. Halvtorrt men ändå krispigt och smakfullt med riktigt hög fruktsyra. Druvan är förstås Riesling och detta vin har smak av både mineral och gröna frukter som äpplen och päron men även lite mer komplexa toner av örter och honung. Satsar du på asiatiska rätter på din buffé så är detta absolut vinet för dig  tack vare den höga syran.

 

Rawson’s Retreat – fruktig australienstjärna, 9,5% (16022)

Härlig Chardonnay av samma druva för endast 79 kr och med liten sötma. Faller definitivt in under kategorin friskt och fruktigt. Ett ungt vin som smakar kiwi, gröna päron, syrliga äpplen och citrusfrukter.  Ett bra allround vin på sommaren och för alla tillfällen. Ett coolt vin som inte kräver ambitiösa rätter för att vara gott och det passar utmärkt till fiskrätter och lätta rätter.

 

Lorcher Riesling Graf von Kanitz

En trevlig ekologisk Riesling från Rheingau

Artikelnummer: 3705-01

Typ: Vin, Vitt Vin

Producent:Lorcher Riesling Graf von Kanitz

Land: Tyskland (Lorcher Riesling Graf von Kanitz)

Alkohol: %

Pris:147 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött Nötkött Nötkött Nötkött

Vinjournalen Nyhetsbrev

Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna